Atletisme

La marató de Barcelona serà virtual i gratuïta

Atletisme. Es podrà disputar del 8 al 15 de novembre, tota de cop o per etapes, i des de qualsevol indret del món

La marató de Barcelona del 2020 serà virtual i gratuïta. L’Institut Barcelona Esports i l’empresa adjudicatària de la prova UTE ASO/RPM han optat per una solució semblant a la centenària marató de Boston i proposen recórrer els 42,195 km de la cursa entre el 8 i el 15 de novembre, distribuïts a conveniència de cada participant, d’una tirada o per etapes, i des de qualsevol lloc del món. La Marató Virtual 42/7 marcarà el punt de partida cap a la Zurich Marató Barcelona 2021, que experimentarà grans novetats, començant per la data –serà el 7 de novembre–, amb millores de serveis pels corredors populars, l’aposta pels atletes d’elit i l’espectacularitat d’una renovada zona de sortida i d’arribada. La marató virtual també tindrà la seva vessant solidària. En el moment de tramitar la inscripció cada participant podrà crear un repte solidari a través de la plataforma de crowdfunding migranodearena per recaptar diners per la causa que desitgi. A més, els corredors que ho desitgin podran adquirir un medalla solidària i personalitzada que amb el cost de 5 euros s’enviarà gravada amb el nom i el temps total dels 42,195 km. L’organització donarà un euro de cada medalla a la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que aquest any destina la seva recaptació a la recerca sobre la Covid-19.

Barcelona activa

El comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona David Escudé destaca la importància de mantenir la marató barcelonina aquest 2020, tot i les dificultats: “Sabem que estem vivint moments molt difícils però no ens volem resignar, volem continuar fent que Barcelona es mogui, que Barcelona estigui activa amb totes les mesures de seguretat. No ens resignàvem a que la marató 2020 es suspengués de manera definitiva així que hem estat treballant les últimes setmanes amb la direcció tècnica de la cursa, per fer possible aquest any també, una marató absolutament diferent però al cap i a la fi una marató. Heu sigut molts i moltes els corredors/es que ens vau contactar per fer-nos saber que el vostre desig era córrer. Doncs bé, aquest mes de novembre la marató virtual de Barcelona serà una realitat.” Al seu torn, el president de RPM-MKTG Juan Porcar valora molt positivament l’adaptació de la cursa barcelonina a l’actual situació: “És molt difícil avançar enmig d’aquest temporal que ha generat la pandèmia de la Covid-19, especialment quan parlem d’esdeveniments esportius com les maratons. Però no ens rendirem, per aquest motiu gràcies a la tecnologia, des de la Zurich Marató Barcelona hem activat un esdeveniment on tots, sense excepció, seran protagonistes. Ens hem adaptat als temps que vivim, tenim molts objectius però el més important és mantenir al col·lectiu amant del running i especialment de les maratons. L’ esport i especialment les maratons ens uneixen, per això volem dedicar totes les nostres energies a seguir creant escenaris, fins hi tot virtuals, que ens ajudin a continuar units”.

Nova imatge corporativa

D’altra banda, la marató estrenarà una nova imatge corporativa de la prova. Les quadrícules del Pla Cerdà són l’eix fonamental del nou sistema visual que permetrà identificar fàcilment Barcelona amb el logotip de la cursa. La identitat pròpia de Barcelona, el seu llegat modernista, cosmopolita i obert, juntament amb les nombroses atraccions turístiques de la ciutat, ofereixen una barreja explosiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)