Ciclisme

Un autèntic castell de focs de l’Stelvio

Ciclisme. Mallot rosa per a Kelderman al Giro i etapa per a Hindley, segon a 12 segons

“Encara no ho sé.” És Wilco Kelderman (Sunweb), amb el rosa, qüestionat per l’actitud de Jai Hindley, vencedor de la divuitena etapa, un autèntic castell de focs en l’ascensió a l’Stelvio.

L’equip alemany havia aïllat João Almeida (Deceuninck), ara cinquè a 2:16, per despenjar-lo a l’inici dels 48 revolts fins a la Cima Coppi (2.758 m), en què el nou líder feia figa mentre l’australià es mantenia al capdavant amb els Ineos Tao Geoghegan Hart i Rohan Dennis. El que fou campió del món de contrarellotge deixava Tao i Jai sols al davant al peu del llac de Cancano, on s’arribaria als 5.400 m de desnivell acumulat en els 207 quilòmetres. Hindley es mantenia al darrere fins que a 100 metres superava el vencedor d’etapa diumenge, tercer en la general a 15 segons.

Pozzovivo o Nibali –entraria a rebuf de l’encara mallot rosa– de seguida pagaven el peatge del Sunweb, com Bilbao i Fuglsang, tot i que ells, quart i sisè, amb paciència afrontaven el darrer port per davant de Kelderman, en plena crisi existencial.

El Giro té avui una petita recuperació de 251 km avui i, demà, l’etapa de Sestriere amb tres ascensions als 11,4 quilòmetres (5,9 per cent). Era l’etapa reina, però per les restriccions de França no es puja l’Agnello (21,3 al 6,8), l’Izoard (14,2 km al 7) ni el Montginebre (8,4 al 6). De 5.364 a 3.500 m de desnivell. I diumenge, 15 km de CRI a Milà...

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)