Esports de muntanya

Mingote intentarà fer el cim del K2 en ple hivern

Alpinisme.

L’alpinista Sergi Mingote ha informat que aquest hivern anirà al K2 per intentar fer el cim si la situació de pandèmia mundial no ho impedeix. “Com sabeu, el 2020 està sent un any molt difícil per a tots, i els que estimem les muntanyes i són la nostra forma de vida, no som una excepció. En aquest sentit, em va saber greu haver d’interrompre el meu projecte 14 x 1000 en què pretenia escalar els 14 cims de més de 8000m, sense oxigen suplementari, en uns 1000 dies. Després d’un fantàstic inici, en el que vaig aconseguir ascendir set cims de vuit mil: Broad Peak, K2, Manaslu, Lhotse, Nanga Parbat, Gasherbrum II i Dhaulagiri, entre el 16 de juliol del 2018, i el 3 d’octubre de 2019, vaig haver d’ajornar el meu somni davant el tancament de les fronteres a escala internacional”, ha explicat Mingote.

Mingote volia acabar el projecte durant la temporada de tardor al Nepal i intentar escalar els dos pics que li faltaven, però una vegada més les restriccions provocades per la Covid-19 van impedir que realitzés els seus plans. Finalment, ha rebut l’oferta per coliderar una expedició a la segona muntanya més alta del món, i la més difícil. “Estar al Karakorum a l’hivern i la possibilitat d’intentar fer el que potser sigui l’últim gran repte d’hivern en els pics de 8000m va ser una cosa que no se me n’anava del cap. Però hi havia molts factors a tenir en compte: econòmics, familiars, solidaris (no volíem renunciar al projecte d’ajuda que teníem en marxa i combinar-ho amb el K2 era molt complicat). Després de valorar tots aquests factors, i poder conèixer en profunditat el projecte, he pres una decisió. Es tracta d’un projecte molt seriós i ben planificat, i llevat que es tornin a tancar les fronteres internacionals, aniré al Pakistan aquest hivern per dur a terme, tant el projecte solidari com a intentar escalar el K2.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)