Esport i política

Greuge comparatiu

Covid-19. La SGEAF reclama al Procicat que s’homologuin les franges del confinament nocturn dels equipaments esportius a les dels culturals

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF), Gerard Figueras, va demanar per escrit en el si de la reunió del comitè tècnic del Procicat d’ahir al matí que les franges horàries del confinament nocturn dels equipaments esportius s’homologuin a les dels equipaments culturals (de 22 h a les 6 h), i que no hagin de tancar una hora abans (21 h). De fet, Figueras i la mateixa consellera de la Presidència, Meritxell Budó, van plantejar diumenge a la nit la necessitat d’allargar el tancament fins a les 22 h, però tot i les negociacions no van aconseguir que la resolució ho establís d’aquesta manera. Ahir va fer un pas endavant amb la petició per escrit.

Malestar

Figueras va manifestar el seu malestar pel que consideren que és un greuge comparatiu perquè no hi ha arguments tècnics per justificar-ho, i així ho va traslladar també als consellers de Salut i Interior, i als seus respectius secretaris generals. “No fem aquesta petició per capritx. Ho fem des del convenciment que les activitats esportives són segures, com s’ha demostrat en els últims mesos, aplicant protocols d’equipaments, de federacions, de consells esportius i de clubs molt estrictes. Els nivells d’incidència de contagi en l’activitat esportiva són marginals. Ho demanen perquè sabem la dificultat de disposar d’horaris lliures en pavellons i estadis per ser utilitzats precisament fins a les set o a les vuit del vespre, i que fins ben entrada la nit no ho poden fer les categories superiors i sobretot d’esport amateur, que no tenen alternatives per entrenar-se. És una mesura que no ha d’anar en contra de la salut pública perquè la pràctica esportiva és segura i, en canvi, si no es modifica perjudicarà milers i milers d’entitats esportives que utilitzen les franges més tardanes. No hi ha motius tècnics que expliquin un major risc de contagi quan es torna a les deu del vespre des d’un equipament cultural que des d’un d’esportiu al domicili”, exposa Figueras. El secretari general de l’Esport va indicar que en la petició han inclòs no només tots els equipaments esportius, independentment de la seva titularitat, sinó també els centres de fitnes i gimnasos.

El responsable de la SGEAF espera rebre una resposta del Procicat en les properes hores o dies, i es mostra optimista que es pugui acabar allargant l’horari de tancament fins a les 22 hores.

Ajustaments

En tot cas, i mentre no arribi la modificació, Figueras va valorar quines eren les afectacions d’aquesta resolució per al teixit esportiu. En aquest sentit, assenyala que les entitats esportives hauran de reduir els dies d’entrenament i, si cal, fer les sessions més curtes per ajustar-les al nou protocol. Al mateix temps, les competicions que calgui també s’hauran de reprogramar per ajustar-les a les noves franges horàries. Al marge del toc de queda, Figueras també va preguntar al Procicat com quedaven les competicions esportives de caràcter amateur, que es van aturar el 16 d’octubre per un període de 15 dies, que ja s’hauran complert el cap de setmana vinent.

EL PROTAGONISTA

22
hores
és l’hora límit de tancament d’equipaments esportius que reclama la SGEAF per equiparar-los amb el sector cultural

L’HORARI

No hi ha arguments tècnics que justifiquin que els equipaments culturals puguin tancar a les 22 h i els esportius no
Ho demanen perquè sabem la dificultat de disposar d’horaris lliures en pavellons o estadis fins a les set o vuit del vespre
No fem aquesta petició per capritx. Ho fem des del convenciment que les activitats esportives són segures
Al marge de si hi ha modificació, els entrenaments s’hauran de fer fora del toc de queda
Gerard Figueras
secretari general de l’esport i de l’activitat física (SGEAF)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)