Ciclisme

Marc Soler en estat pur

Ciclisme. Ataca a 80 km de l’arribada per caçar els escapats i en l’alt de la Farrapona torna a deixar-se l’ànima, però Gaudu el supera en últims metres

Marc Soler (Movistar, 1993) continua engrandint la seva legió de seguidors malgrat una irregularitat que sovint treu de polleguera els seus directors. Ahir, en una de les etapes més dures de la Vuelta, es va quedar a les portes de la segona victòria d’etapa en ser superat en els darrers metres per David Gaudu (Groupama), que va arribar amb menys desgast a l’hora de la veritat. Com a premi de consolació, el de Vilanova va remuntar quatre llocs en la general i ara és sisè, a 2:44 de Roglic (Jumbo), que es va prendre la jornada amb calma en espera de l’Angliru, avui.

Després d’un inici boig d’etapa amb desenes de corredors a la recerca de l’escapada, Soler va moure fitxa a 80 km de l’arribada, a la Cobertoria. Va saltar del pilot i va remuntar dos minuts fins al grup dels escapats, en què l’esperaven Oliveira i altres bons escaladors, el mateix Gaudi i Guillaume Martin, líder de la muntanya. El grup, a bloc, va aconseguir fins a tres minuts d’avantatge respecte del pilot fins que el Jumbo-Visma es va posar a treballar seriosament camí del port final. Allà Soler no va tenir paciència i va atacar a 6 km de l’arribada. Els favorits havien retallat la diferència, però la victòria estava al davant. Només Gaudu, que va reservar forces durant l’escapada, va poder seguir el català. El francès no va desaprofitar l’ocasió per signar el seu primer triomf de prestigi.

11a etapa (170 km)
1r D.Gaudu (Groupama) 4h54:13
2n M. Soler (Movistar) a 0:04
3r M. Storer (Sunweb) a 0:52
8è E. Mas (Movistar) a 1:03
9è R. Carapaz (Ineos) m.t.
10è P. Roglic (Jumbo-Visma) m.t.
17è D. de la Cruz (UAE) a 1:28
General
1r P. Roglic (Jumbo) 45h20:31
2n R. Carapaz (Ineos) m.t.
3r D. Martin (Israel) a 0:25
4t H. Carthy (EF) a 0:58
5è E. Mas (Movistar) a 1:54
M. Soler (Movistar) a 2:44
7è F. Grosssschartner (Bora) a 3:31
8è A. Valverde (Movistar a 3:44
9è W. Poels (Bahrian) a 3:54
10è M. Nieve (Mitchelton) a 4:43
13è D. de la Cruz (UAE) a 4:44
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)