Ciclisme

La Vuelta corona Primoz Roglic en el comiat de la temporada més atípica

Ciclisme. David de la Cruz (UAE) iguala el seu millor lloc en una general, setè, i Marc Soler (Movistar) obté la seva primera etapa

L’eslovè Pirmoz Roglic (Jumbo) i el seu segon triomf seguit a la Vuelta posen el punt final a la temporada 2020 de l’UCI World Tour, marcada per la crisi sanitària i comprimida a la tardor. La cursa arriba a Madrid coronant el corredor que va perdre el Tour el penúltim dia i que acaba sent vencedor per la diferència obtinguda en les bonificacions a la línia d’arribada. Rogla, amb 32, ha tret 24 segons a Richard Carapaz. L’equatorià que va guanyar el Giro el 2019 amb el Movistar va sotmetre Roglic en el final a la Covatilla, quan li eixugava 21 segons de la diferència i amb la controvertida ajuda del Movistar al líder.

Precisament les bonificacions han fet mantenir en alerta el conjunt navarrès en l’entrada a Madrid, amb l’amenaça d’Aleksandr Vlasov (Astana) al desè lloc en la general d’Alejandro Valverde per només dos segons de diferència a l’esprint intermedi.

David de la Cruz (UAE) acaba setè i iguala el seu millor resultat, el 2016 quan es va posar el mallot de líder amb la seva primera victòria d’etapa. Marc Soler (Movistar) és divuitè i té en la seva primera victòria en una volta de tres setmanes el punt àlgid a la seva temporada, en la segona etapa que es disputava precisament a Navarra.

El darrer instant

Pascal Ackermann (Bora) ha guanyat la divuitena i última etapa en un esprint net després de 139,6 quilòmetres amb sortida a l’Hipòdrom de la Sarsuela i arribada a la Cibeles, superant Sam Bennett (Deceuninck) en el darrer instant.