Ciclisme

Nou mesos de suspensió a Groenewegen per provocar l’accident de Polònia

Va canviar de línia a l’esprint i va fer que Jakobsen topés violentament contra les tanques de l’arribada

La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha suspès durant nou mesos al neerlandès Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) per l’accident que va provocar en l’esprint de la primera etapa de la Volta a Polònia el 5 d’agost. La UCI ha informat que Dylan Groenewegen ha col·laborat en la investigació i ha reconegut que es va desviar de la seva línia i va cometre una infracció del reglament. El corredor neerlandès va acceptar complir els nou mesos de sanció que van des de la data de l’incident fins al 7 de maig de 2021.

Dylan Groenewegen va ser el responsable del greu accident que es va produir en la primera etapa de la Volta de Polònia, en la que el seu compatriota Fabio Jakobsen (Deceuninck) va acabar colpejant-se brutalment contra les tanques de l’arribada i encara s’està recuperant. Altres ciclistes també van patir fortes caigudes, entre ells el català Edu Prades.

“Aquest accident serà per sempre una pàgina negra en la meva carrera. Durant l’esprint em vaig desviar de la meva línia. Ho sento, perquè vull ser un velocista just. Les conseqüències van ser molt lamentables i greus. Sóc molt conscient d’això i espero que aquesta hagi estat una sàvia lliçó per a tots els velocistes” va explicar Dylan Groenewegen en un comunicat facilitat pel seu equip. El ciclista neerlandès assegura que segueix molt de prop la recuperació de Fabio Jakobsen i diu: “Només puc esperar que algun dia torni completament”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)