Olimpisme

El COI es compromet a fer possible la participació segura de 206 països a Tòquio

Tomàs Bach ha afirmat que ara la discussió no és si hi hauran Jocs olímpics, si no com seran

El Comitè Olímpic Internacional (COI) té: “El clar compromís de fer possible la participació segura en els Jocs de Tòquio dels 206 comitès nacionals del món i de l’equip de refugiats.” Així ho ha afirmat el seu president Thomas Bachs en una vídeo conferència de premsa després d’una reunió telemàtica de la seva comissió executiva. També ha dit però que: “Si un esportista, per qualsevol raó, no hi vol anar és una decisió individual respectable”, quan ha estat preguntat sobre l’evolució de la pandèmia de coronavirus, i la por que puguin tenir esportistes o països i que això els portin a no participar. Thomas Bach ha afirma: “Donades les eines de les que disposem, i a la vista de les últimes notícies sobre les vacunes, tenim molta confiança en què podrem oferir a tots els comitès un entorn segur.” Respecte a si el COI compraria vacunes per fer-les servir durant els jocs, ha manifestat que les primeres vacunes han de ser per: “Les infermeres, els metges, i aquells que ens ajuden a continuar vius, i als que més les necessitin.”

Thomas Bach te previst visitar Tòquio del 15 al 18 d’aquest mes, el seu primer viatge a la ciutat olímpics des de l’ajornament dels Jocs en el mes de març. Ha explicat que això l’obligarà a guardar “certa quarantena”. També ha explicat que confia en que el seu viatge ajudi a conscienciar l’opinió pública que en aquest moment la discussió no és si hi haurà Jocs: “sinó com seran”, i que es desenvoluparan de forma segura: “Gràcies a l’enorme quantitat d’eines de les que es pot disposar, des de la vacuna i els tests ràpids fins a la distància física.” El president del COI també ha dit que és aviat per saber si hi podrà haver públic internacional, però espera veure: “un nombre raonable d’espectadors” en els estadis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)