Ciclisme

Una cursa per etapes

Ciclisme. L’Antiga Casa Bellsolà fa un pas més endavant de cara al 2021 en el seu camí per esdevenir algun dia en el primer equip català al Tour

“No ha de ser tan difícil que Catalunya tingui un equip al Tour de França.” Amb aquestes paraules resumeix Robert Bellsolà l’esperit del seu projecte, l’Antiga Casa Bellsolà-Girona, que va néixer el 2019 amb una plantilla de ciclistes júniors i que el 2021 ja s’integrarà en el camp del semiprofessionalisme amb un grapat de ciclistes d’elit i sub-23 amb trajectòria reconeguda tot i la pandèmia del coronavirus el 2020.

L’aspiració de Catalunya de portar el seu propi equip al Tour ve de lluny i fins i tot en l’etapa del tripartit Rafel Niubò, secretari general de l’Esport, va tenir un projecte sobre la taula. De fet, és un dels pocs esports en què es pot passejar el nom de Catalunya com a “selecció” nacional en un gran esdeveniment internacional sense barallar-se amb les federacions i els governs espanyols de torn.“El ciclisme és un esport clarament majoritari, però, per diferents raons, es considera erròniament com a minoritari”, assenyala Bellsolà, que personalment potencia la marca Girona a través de la branca audiovisual de l’equip, que genera contínuament continguts a les xarxes socials.

En el primer any en la categoria d’elit, un dels ciclistes de l’equip, David Gómez, ja ha aixecat el títol de campió de Catalunya i ha assolit victòries en la general de les grans clàssiques. En el currículum també hi apareix un tercer lloc de David Gijón en la volta a Alacant i la victòria a la muntanya del danès Christian Gorm en la copa d’Espanya de Valladolid. A banda del mateix Bellsolà, l’estructura de l’equip la lideren Mireia Oliveras, l’exdirector esportiu i ciclista Johnny Weltz i els també directors Pius Dòniga i Carles Pérez.

Tot i que l’objectiu inicial és formar ciclistes joves a “l’estil de la Masia” perquè puguin fer el salt al camp professional, a la llarga és posar les bases per tenir un equip que pugui esdevenir el primer del país en córrer el Tour de França.

Seu a Banyoles

L’equip ha fixat el seu service course i casa de residència per als ciclistes estrangers a Banyoles gràcies a l’acord amb la Fundació Lluís Coromina i la Farinera Coromina. L

a plantilla per al 2021 la formen ja 10 ciclistes que inclouen els catalans Adrià Bartrina, Gerard Bofill, David Gómez, David Gijón, Guillem Sánchez, Marcel Camprubí, Edgar Curto, Adrià Ferrer, Guillem Gómez, Bernat Tarrés així com el danès Christian Gorm, el japonès Hirotaka Yuasa, l’holandès Jeroen van Krimpen i el francès Elian Pialhoux. La plantilla no està tancada, ja que l’equip s’ha assegurat la participació el 2021 en totes les curses de la copa d’Espanya i vol fer el salt al calendari internacional de la categoria si la pandèmia ho permet.

“Vincular les nostres fleques a la gent jove, a Girona i a aquest gran esport ple de valors ha estat un encert. Tot i la Covid-19, esperem que altres empreses gironines participin en aquest projecte de territori i de país. Tots junts pedalant arribarem lluny.. No ha de ser tan difícil que Catalunya tingui un equip al Tour, no?”, reflexiona Bellsolà.

PROTAGONISTA

El ciclisme és un esport majoritari però es considera erròniament com a minoritari”
Robert Bellsolà
promotor equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)