Atletisme

Kilian Jornet intentarà superar el rècord de quilòmetres en 24 hores en pista

Atletisme.

El català Kilian Jornet, set vegades campió de la copa del Món de curses de muntanya, s’enfrontarà en els propers dies al repte ’Phantasm 24’, en què intentarà córrer durant 24 hores en una pista tancada per sumar el màxim de quilòmetres possibles sobre el tartan.

“La motivació és sortir de la meva zona de confort, provar coses diferents i veure el que puc fer. És divertit descobrir diferents activitats i entrenar en pla. És una bona prova i una oportunitat per aprendre en termes de nutrició i ritme, i després intentar aplicar aquestes coses a diferents activitats, com projectes en alta muntanya”, ha declarat Jornet.

La data exacta d’aquest repte no està fixada, ja que el projecte depèn de la climatologia. El repte es desenvoluparà en una pista de 400 metres a Måndalen (Noruega) amb temperatures que poden baixar fins a zero graus a la nit i oscil·lar entre 8 i 15 graus durant el dia.

El dia de l’intent de rècord, Jornet canviarà de direcció cada quatre hores en una pista que coneix bé i on s’ha entrenat durant diversos mesos. Amb l’objectiu de fer que la cursa sigui oficial també competiran diversos atletes noruecs especialitzats en llarga distància. Oficialment, la distància més llarga que s’ha registrat en 24 hores va ser establerta el 1997 per Yiannis Kouros, que va córrer 303,506 quilòmetres, una xifra que Jornet considera “absolutament salvatge”. “Són tants quilòmetres que no puc ni visualitzar-lo. He vist els parcials de Yiannis, així que intentaré seguir-lo fins que el cos aguanti. Sé quina velocitat he de mantenir, així com el ritme de cada quilòmetre i cada volta. És clar que les primeres deu hores seran una mica més ràpides i que després desacceleraré. El més important serà no tenir problemes musculars ni d’alimentació”, ha confessat Jornet, en declaracions difoses a la seva pàgina web.

LA DADA

La marca oficial està fixada en 303,506 km, aconseguida el 1997 per l’ultrafondista grec Yiannis Kouros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)