Tennis

Gairebé semifinalistes

Tennis. Granollers i Zeballos derroten els números 1 en la copa Masters i en faran prou amb un set o fins i tot perdent en funció de l’altre resultat

Marcel Granollers i Horacio Zeballos (4) van derrotat ahir el croat Mate Pavic i el brasiler Bruno Soares (1) per 7-6 (4), 6-7 (4) i 10-8 en dues hores i 3 minuts i, amb dos triomfs en dos partits –quatre sets a favor i només un en contra–acaronen la semifinal de dobles de la copa Masters. De fet, l’haurien pogut celebrar ahir mateix si en el segon torn del grup Bob Bryan (19 h), l’australià Peers i el neozelandès Venus (6) haguessin derrotat l’austríac Melzer i el francès Roger-Vasselin (8), però els van deixar amb la mel a la boca. Peers i Venus van disposar de diverses pilotes per tancar el partit però van acabar perdent per 2-6, 7-6 (4) i 12-10. Per això, Granollers i Zeballos necessitaran un set demà contra Melzer i Roger-Vasselin per assegurar-se l’accés, independentment del resultat de l’altre partit. Si Pavic i Soares perdessin amb Peers-Venus, però, la parella catalanoargentina estaria classificada encara que caigués per 2-0.

La gran virtut del català i l’argentí va ser altre cop sobreviure a les sis oportunitats de trencament –tres en cada set– de què van disposar els seus rivals, més inspirats en l’inici de l’enfrontament. El primer acte, de fet, va ser un set prototípic d’igualtat en què Pavic i Soares van resoldre els seus torns de servei amb menys maldecaps. Sigui com vulgui, el desenllaç es va dirimir en un tie-break que va arrencar amb un punt sobre el servei de Soares. Els números 1, però, van eixugar ràpidament el dèficit (2-2). Un altre mini-break va enlairar Granollers i Zeballos (5-2), que no van fallar amb el servei (7-4) i van fer un cop de puny damunt la taula.

La dinàmica del segon acte, si fa no fa, va ser calcada. Igualtat en el resultat, però amb oportunitats desaprofitades per al balcànic i el sud-americà –0/6 en tot el partit–, sobretot dues sobre el servei de Granollers en el setè joc amb 30-40 –en el deuce es juga punt d’or–, i cap pilota de trencament per a Granollers-Zeballos. Amb 6-6, 40-40 i servei de Soares, va arribar la primera pilota de partit i de break, però l’hàbil esquerrà Pavic, ràpid de mans i intuïtiu a la xarxa, va forçar el tie-break, escenificat amb superioritat del croat i el brasiler.

El tercer parcial, un supertie-break per decidir el vencedor, va començar prou bé (2-0). Malgrat una doble falta de Zeballos (2-1), l’única de la parella en tot el duel, la dinàmica va ser sempre positiva i els número 4 van segellar el triomf en la quarta pilota per 10-8.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)