Atletisme

Cheptegei, Duplantis, Warholm, Crouser i Vetter, finalistes a millor atleta de l’any

Atletisme. El guanyador es coneixerà el 5 de desembre a través d’un acte virtual

El fondista ugandès Joshua Cheptegei, el saltador de perxa suec Armand Duplantis, el llançador de pes dels Estats Units Ryan Crouser, el llançador de javelina alemany Johannes Vetter i el corredor de 400 m tanques noruec Karsten Warholm són els cinc finalistes a rebre el trofeu de millor atleta de l’any 2020, que atorga cada temporada la World Athletics.

Els grans favorits són Cheptegei i Duplantis. El fondista ugandès ha batut els rècords mundials de 5.000 m (12:25.36), 10.000 m (26:11.00) i 5 km en ruta (12:51), a més de ser quart en el mundial de mitja marató de Gdynia (Polònia). El jove prodigi suec, invicte en setze competicions, ha superat dues vegades el rècord del món de perxa en pista coberta (6,17 m i 6,18 m) i ha acreditat també la millor marca aconseguida mai a l’aire lliure (6,15 m). També ha destacat la trajectòria de Warholm, que va córrer els 400 m tanques amb la segona millor marca de la història (46.87). El velocista noruec, imbatible en nou curses tant de 400 m llisos com 400 m tanques, també va establir el rècord mundial de 300 m tanques amb 33.78. Crouser ha guanyat els deu concursos de llançament de pes que ha disputat i és l’autor de la tercera millor marca de tots els temps (22,91 m), mentre que Vetter ha acreditat la segona millor marca de la història en javelina (97,76 m).

El guanyador s’anunciarà en un acte virtual el dissabte 5 de desembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)