Esports de muntanya

Carta oberta de A.E.P.E.D.I. amb relació a l'obertura de les estacions d'esquí

Comunicat de premsa de l'Associació Espanyola de Professors i Entrenadors d'Esports d'Hivern

Des de A.E.P.E.D.I. (Associació Espanyola de Professors i Entrenadors d'Esports d'Hivern) volem manifestar que:

Tots tenim clar que els esports d'hivern han de contribuir de manera important a contenir la pandèmia. Nosaltres tenim el interès més gran en què esquiar a l'hivern 2020/21 no doni lloc a més infeccions per Covid-19. Des de fa setmanes, les empreses del sector s'han preparat per garantir als aficionats dels esports d'hivern, que la pràctica d'aquests esports és segura.

No hi ha dubte que els problemes de salut són una prioritat. S'ha demostrat que l'exercici a l'aire lliure té una influència positiva, especialment en moments d'estrès físic i mental. Això és especialment cert per als joves. L'esport d'aficionat, forma part de la nostra vida social, enforteix el sistema immunològic i té un efecte positiu durador en la salut.

És de vital importància per al sector professional de l'ensenyament dels esports d'hivern, que les estacions d'Esquí puguin obrir la seva activitat, especialment durant la campanya de Nadal. Els esports d'hivern es realitzen en un entorn natural i a l'aire lliure. Aquest mitjà costat de les mesures preventives de la distància de seguretat i l'ús de mascaretes constitueix, segons manifesten els experts, un mitjà dels més segurs per evitar els contagis de la Covid 19.

La no obertura preventiva de les estacions d'Esports d'Hivern, provocarà un dany econòmic irreparable en els treballadors del nostre sector, ja que a l'ésser un treball de temporada, la majoria tenen contractes de fixos discontinus i temporals, per la qual cosa si no se'ls permet treballar, no perceben cap sou. A més com que no estan donats d'alta per no haver obert les estacions, no
es poden beneficiar dels ajuts en forma d'Ertes que sí que reben la resta de treballadors.

La campanya de Nadal, constitueix al voltant del 30-40% del volum de treball de tota la temporada i el tancament en aquestes dates, a parer nostre, a més d'innecessari per estar treballant en un entorn segur, suposarà una catàstrofe afegida a la qual ja vam viure, als treballadors del sector de l'ensenyament dels esports d'Hivern.

Per a moltes famílies, aquests ingressos de la temporada d'hivern, són vitals i els combinen quan s'acaba la temporada d'hivern, amb altres treballs de caràcter temporal per a poder subsistir. Impedir que aquests treballadors puguin treballar, suposarà per a aquest sector un drama social de grans magnituds, condemnant-nos a un abisme econòmic, a nosaltres i a les nostres famílies.

Atentament,

Junta Directiva AEPEDI

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)