Esports de muntanya

On és el problema?

Centenars de practicants dels esports d'hivern van sortir ahir a foquejar o passejar amb raquetes


Més d'un centenar d'esquiadors de muntanya, potser 200, o potser més, van estar practicant l'esquí de travessa per la muntanya de la Tosa ahir dimarts. Era festiu, la mobilitat estava permesa i, com és lògic, els practicants dels esports de muntanya o d'hivern ho van aprofitar.

Ens centrem en en el cas viscut ahir a Masella, tot i que possiblement seria un exemple que es devia repetir a Ull de Ter, a Espot, a Boí... El cas és que la majoria dels excursionistes anaven equipats amb raquetes, esquís o splitboard, i sortien caminant o foquejant des del Pla de Masella o des de Coma Oriola. Objectiu? Cim dela Tosa d'Alp.

Tot i el fred, el vent gèlid i els flocs de neu esporàdics, les condicions eren bones i així ho van gaudir molts esquiadors. Un cop dalt del cim, uns pocs minuts per menjar alguna cosa, fer alguna foto i, de seguida, retiraven les pells per continuar esquiant avall. Gaudien de la neu pols, la més cobejada per qualsevol esquiador.

I quina actitud tenien aquests excursionistes? Doncs la correcte, tothom s'agrupava a l'entorn del seu grup bombolla, mantenintles distàncies prudencials amb altres grups. Igual suposem, o potser més, que els grups bombolla que hi pugui haver en un carrer comercial d'una gran ciutat i que sí que estan permesos.

Així doncs, quin problema hi ha, si volem esquiar? On és, realment, el problema? En els accidents? De debò és aquest el problema un cop sabem que el 93% dels accidents d'esquí alpí, en el cas de a Molina, es resolen en els serveis mèdics dels peus de pista?

Que cadascú en tregui les seves pròpies conclusions.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)