Handbol

La vacuna de Colònia

El Barça aspira a conquerir la desena copa d’Europa en la final a quatre ajornada el curs passat per culpa de la pandèmia i rubricar la seva magnífica trajectòria en la Champions

Les primeres remeses de vacunes comencen a repartir-se arreu del món. En la bombolla del Lanxess Arena de Colònia, la vacuna serà el nou trofeu de la lliga de campions, que ha de suposar una injecció de moral i de prestigi per a un dels quatre gegants de l’handbol europeu. El Barça i el París Saint-Germain (18 h, per Esport 3) i el Kiel i el Veszprém (20.30 h) pugnen, a partir d’aquesta tarda, pel guardó pendent del curs passat en el majestuós pavelló d’una ciutat fantasma a la vora del Rin; res a veure amb el final de festa que cada primavera aplegava 20.000 aficionats de tots colors. Després de dos ajornaments, l’EHF ha volgut mantenir la cita a tots els efectes, encara que hagi de ser a porta tancada i amb unes mesures sanitàries molt estrictes que mantindran els quatre equips confinats entre l’hotel Radisson Blu i el pavelló, fora de qualsevol contacte exterior.

El dubte de Pálmarsson

En el terreny esportiu, el Barça arriba a la cita amb un full de resultats immaculat: 8 triomfs en 8 partits de la lliga de campions d’aquest curs, que sumats als de la temporada passada eleven el nombre de victòries seguides a 21, tot un rècord en la competició. El repte és arribar a les 23 que suposaria la conquesta de l’anhelada desena copa d’Europa per a les vitrines del club blaugrana, el més guardonat de tots. L’única preocupació és el genoll d’Aron Pálmarsson, que sembla que evoluciona favorablement. L’islandès passava per un moment de forma excels i al costat de Luka Cindric formen un tàndem letal en la primera línia blaugrana.

El poderós París Saint-Germain, amb el major pressupost de l’handbol mundial (17 milions d’euros), no tindrà la seva joia de la corona, Nikola Karabatic, que a l’octubre es va trencar el lligament encreuat del genoll dret. En tot cas, l’equip de Raúl González, que encara no ha estrenat el seu palmarès en la màxima competició continental, té arguments de sobres per tombar qualsevol rival amb jugadors en la primera línia excepcionals, com ara el danès Mikkel Hansen, el francès Nedim Remili i el gegant letó Dainis Kristopans, botxí dels blaugrana en les semifinals del 2019, aleshores en les files del Vardar. A més de Hansen, altres jugadors amb passat al Barça són el pivot polonès Syprzak i el lateral barceloní Viran Morros, tota una garantia en defensa. L’altre català en el conjunt parisenc és el vallesà Ferran Solé, que s’ha incorporat aquest curs al milionari projecte de Nasser Al-Khelaifi. En la roda de premsa prèvia a la fase final, l’entrenador Xavi Pascual va elogiar la tasca de tot el cos tècnic i va remarcar: “Arribem en les millors condicions possibles i estem preparats, però els rivals ens buscaran les pessigolles igual que nosaltres a ells. No som invencibles.”

En la segona semifinal, el Veszprém de David Davis arriba amb l’etiqueta de favorit contra el Kiel després que en l’últim cara a cara, el 2 de desembre, els hongaresos guanyessin per un contundent 41-33. A més, en el conjunt de Filip Jícha, l’extrem danès Magnus Landin ha donat positiu per Covid-19 i se suma a la baixa de Runne Dahmke.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)