Espanya goleja Hongria (36-28) i jugarà els quarts del mundial contra Noruega

Els hongaresos han donat descans a jugadors importants i la selecció estatal ha dominat des de l’inici sense problemes

La selecció espanyola ha golejat a Hongria per 36-38, ha finalitzat en la primera posició del seu grup en la segona fase i jugarà els quarts de final contra Noruega. El combinat estatal dirigit pel gironí Jordi Ribera i amb sis jugadors catalans, ha dominat des de l’inici i no ha tingut cap problema. El conjunt hongarès ha reservat alguns homes importants per massa acumulació de minuts, com el director de joc Lékai i el porter Mikler que no han estat convocats, i altres titulars no els han fet jugar d’inici i han tingut pocs minuts.

El combinat estatal ha començat centrat i s’ha distancia amb un 7-2, però ha perdut pilotes en atac quan tenia una exclusió, jugava sense porter i ha encaixat tres gols a porteria buida en un parcial de 0-5. Ferran Solé ha estat molt inspirat en atac i ha protagonitzat un parcial de 6-1 amb cinc gols d’ell, i ha acabat el partit com a màxim golejador amb vuit dianes. Espanya s’ha tornat a avançar clarament i ha arribat als 7 gols de marge (19-12), abans d’imposar-se en el primer temps per 21-14.

En l’inici de la segona meitat la selecció estatal ha tallat un intent de reacció hongarès amb un parcial de 7-0 i s’ha escapat de 12 gols (28-16). En els darrers del minuts Espanya ha baixat una mica el ritme i Hongria ha maquillat el resultat. El porter Gonzalo Pérez de Vargas ha sigut escollit MVP del partit després de fer 16 aturades.