Ciclisme

La terra promesa de l’Israel Start-Up Nation

El nou equip de Froome, l’únic amb una directora del World Tour, ha preparat la temporada a les comarques gironines

L’Israel Start-Up Nation és el darrer equip en arribar al grup d’escollits de l’UCI World Tour i ho fa amb un ambició gens dissimulada com ho demostra el fitxatge de Chris Froome i d’altres ciclistes de renom, com Michael Woods i Sep Vanmarcke a banda de mantenir el seu pal de paller del 2020, l’irlandès Dan Martin, quart a la Vuelta i vencedor de la Volta del 2013. Per preparar la temporada del 2021 l’equip s’ha concentrat aquestes dues últimes setmanes a l’Hotel Empordà Golf per aprofitar algunes de les carreteres de les comarques gironines ben conegudes pels ciclistes professionals, alguns dels quals viuen o han viscut a la zona. Tot i que hi ha algunes incògnites l’equip es preparara com si el calendari no hagués de ser modificat.

Froome (35 anys) no ha pogut estar amb els seus companys i s’ha entrenat en solitari a Califòrnia, tot i que va participar de forma online en el media day. No va amagar que el seu objectiu torna a ser el guanyar el cinquè Tour de França. L’equip és l’únic del World Tour que té una dona, Cherie Pridham, com a directora principal. La britànica va dirigir des del 2011 el Raleigh semiprofessional després de competir durant 15 anys. La seva feina inclourà la gestió en algunes curses de més d’un líder, ja que a banda de Froome, Martin i Woods també són aspirants a lluitar per la general en les grans voltes.

Un dels propietaris de l’equip, Sylvan Adams, confirma que un dels principals objectius de l’equip és promoure Israel i els seus valors arreu del món. “Representem el nostre país a tot el món amb determinació i esportivitat.” L’equip ha triat les comarques gironines per a la primera estada de la temporada per la situació de confinament a Israel. Ara bé, el mateix Adams confirma que el proper març els corredors podrien ser els primers en rebre la vacuna a tot el món ja que el país és, en aquest sentit, el que va més ràpid de tot el món. “No ens saltarem la cua però és possible que a finals de març totes les persones del país hagin rebut les dues dosis.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)