Olimpisme

El president de Tòquio 2020 es disculpa pels comentaris sexistes

Yoshiro Mori, de 83 anys, va dir que les dones tenen tendència a parlar massa, quan debatien incrementar el seu nombre en el COJ

El president de comitè organitzador dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020, Yoshiro Mori, ha demanat disculpes públicament després dels seus comentaris sobre la suposada tendència a parlar massa de les dones que van generar un ampli malestar pel seu caracter sexista. “Reconec que els comentaris durant la junta d’el Comitè Olímpic del Japó (COJ) van ser contraris a l’esperit olímpic. Ho lamento”, ha dit Mori, de 83 anys, en una roda de premsa convocada precipitadament un dia després de l’incident.

Els comentaris es van fer mentre s’estava parlant sobre l’objectiu que s’ha marcat el COJ per incrementar el nombre de dones membres del 20% actual al 40%. Yoshiro Mori va assenyalar la conveniència de limitar el temps d’intervenció de les dones per la seva tendència a parlar massa. “Vaig sentir a algú dir que si augmentem el nombre de dones a la junta hauríem de regular el torn de paraula d’alguna manera o si no, no acabarem mai” va dir Mori, i els seus comentaris van ser rebuts amb rialles per membres del COJ, segons el relat que va fer el diari japonès “Asahi”.

Tot i la polèmica generada el president del comitè organitzador dels Jocs no ha pensat en deixar el seu càrrec: “No tinc intenció de renunciar. M’he estat esforçant durant aquests set anys de preparació dels Jocs”, tot i que també ha assenyalat: “Si em diuen tots que estic molestant, m’ho hauria de pensar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)