Esports de muntanya

K2 i Broad Peak, propers objectius per Stefi Troguet

L’alpinista andorrana ha fet públic el seu pròxim objectiu dins el repte de coronar els 14 vuitmils sense oxigen addicional

Stefi Troguet posa el Karakorum al seu punt de mira. Segons va donar a conèixer la setmana passada, el seu objectiu per aquest estiu serà ascendir el segon cim del món, el K2 (8611 m), que tant ha donat a parlar aquestes últimes setmanes, i també el Broad Peak (8047 m).

Després de coronar amb èxit el Manaslu (8163 m) i el Nanga Parbat (8126 m) el 2019, l’alpinista andorrana es va veure obligada a interrompre els seus plans d’escalar el Gasherbrum I i II l’estiu passat per culpa de la pandèmia. Encara així, ha aprofitat aquests mesos de pausa d’expedicions per entrenar fortament i tecnificar-se a les parets dels Pirineus i els Alps, i ara se sent preparada per emprendre una empresa de tal dificultat.

Una dificultat que ve marcada no només per l’altura i el nivell tècnic de l’escalada, sinó també pel pes emocional que comporta. La pèrdua de tres dels seus millors amics i companys d’expedició durant les últimes setmanes l’ha marcat profundament, i no nega que la tristesa que sent li ha fet plantejar-se l’expedició. Encara així, després de discutir-ho amb el seu equip i valorar les diferents opcions, la Stefi ha decidit continuar endavant amb el seu projecte i començar per la fita més dura: el K2.

La seva intenció és marxar al juny i tornar a l’agost. Formant expedició amb la empresa Furtenbach Adventures i comptant amb el recolzament de La Sportiva i Ferrino, entre altres patrocinadors, l’alpinista andorrana començarà escalant el Broad Peak per aclimatar, per després dirigir els seus esforços cap al K2. Segons ha declarat, se sent “preparada després d’un any d’entrenaments i millora”, i està “motivada malgrat la tristesa de les últimes setmanes”.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)