El CN Mataró, primer finalista de copa

El conjunt maresmenc ha superat el CE Mediterrani per un ajustat 10-9

El CN Mataró s’ha convertit en el primer finalista de copa a la piscina Pere Serrat (CN Sant Andreu) després de vèncer el Mediterrani per un ajustat 10-9 (2-2, 1-1, 4-2 i 3-4). El conjunt de Dani Ballart, tot i el mal percentatge en les jugades de superioritat (2 de 10), ha pres la iniciativa a partir del tercer quart, tot i que no ha pogut cantar victòria fins a l’últim instant. La boia Danijela Jackovich, amb tres gols i forçant penals, ha estat un dels factors desequilibrants del duel. El rival del CN Mataró serà el vencedor del partit que disputaran tot seguit el CN Sabadell i el CN Sant Andreu (13 h).

El primer quart ha acabat en taules (2-2). Amb gols en superioritat d’Anna Gual i Paula Crespí, i amb Danijela Jackovich i Mathilde Wolves marcant territori des de la boia. Pel conjunt de Sants el principal maldecap ha estat la segona exclusió de Roser Tarragó amb poc més de tres minuts de joc. En el segon quart, les defenses i les bones intervencions de les porteres, Maria Elena Sánchez pel Mataró, i Paula Rutgers pel Mediterrani, s’han imposat al joc d’atac. S’ha mantingut l’equilibri i només Anni Espar i Paula Crespí, les dues de penal, han pogut veure porteria.

L’equilibri s’ha trencat després del descans llarg. Marta Bach, amb un llançament parabòlic molt precís que ha entrat per tot l’escaire, ha desencallat el joc d’atac. Helena Lloret, en superioritat, i Anni Espar, en un penal forçat per Vivian Sevenich, ha obert una escletxa de tres gols (6-3). L’equip de Marian Díaz, però, no s’ha donat per vençut i ha replicat amb la mateixa moneda: Roser Tarragó de penal, i Paula Prats en superioritat han tornat a ajustar el resultat (6-5). Jackovich, però, ha deixat el parcial en 7-5 abans d’entrar en el quart decisiu. Tarragó (3 gols) ha agafat la responsabilitat en el tram final i amb una ràpida transició ha tornat a col·locar el seu equip a un sol gol (9-8) encara amb 2:24 de partit. Jackovich, però, ha tornat a marcar diferències des de la boia i Clara Espar, a només 10 segons del final, ha signat el definitiu 10-9.