Gimnàstica

Rússia obté l’or per equips en una final marcada per la baixa de Simon Biles

El Comitè Olímpic Rus fa el doblet per equips després d’una llarga travessia pel desert aprofitant l’absència a partir del segon aparell de la figura dels EUA

Rússia, campiona ahir en la final masculina, ha assaborit avui també la glòria en la femenina en una final en què els EUA, or en les dues últimes edicions olímpiques, han perdut la seva gran figura, Simone Biles, després de la primera rotació, el salt. La quàdruple campiona olímpica a Rio ha fet un salt discret –ha canviat la pirueta que tenia prevista– i s’ha desviat en la caiguda. En el segon exercici, les barres asimètriques, l’entrenador dels EUA l’ha substituït per Jordan Chiles. Ja no ha competit més. La federació nord-americana ha fet un comunicat confirmat que la gimnasta ha estat baixa per raons “mèdiques”, tot i que no queda clar si s’ha fet una lesió o ella mateixa ha demanat no seguir per l’angoixa del moment.

Sense Biles les nord-americanes, que ja partien amb desavantatge respecte les russes, han retallat en la barra d’equilibris per dues caigudes de Angelina Melnikova i Urazova, però les europees no han fallat en el combat final en l’exercici de terra. Chiles ha comès un error greu que ha deixat el seu equip sense possibilitats. Melnikova ha sentenciat en l’última actuació i l’eufòria s’ha desfermat entre les joves membres de l’equip, amb dos components de 16 anys. Biles i les seves companyes han felicitat personalment les russes.

Rússia, amb la denominació actual, no havia estat mai campiona olímpica. L’últim títol va ser el de Barcelona 92 amb el nom d’equip unificat, poc després del trencament de la URSS.

La lluita pel bronze ha estat també ferotge i al final el bronze ha estat per la Gran Bretanya, al davant de les italianes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)