Atletisme

Galimany acaba en el lloc 37 en la marató que guanya Jepchirchir amb doblet kenyà

La vallenca ha fet una marca de 2h35:39 i la campiona ha guanyat el títol amb 2h27:20

Marta Galimany ha finalitzat en la 37a posició amb un temps de 2h35.39, en el seu debut en la marató olímpica, una cursa que ha sigut molt dura i amb força calor. La vallenca ha anat en els primers quilòmetres a la cua del grup al voltant de la posició 40 i a partir del km 20 s’ha situat en un grupet al voltant de la posició 35, i ha passat la mitja marató en aquesta posició i amb un temps d’1h16.09. Marta Galimany s’han mantingut en aquestes places i en els darrers quilòmetres ha patit una mica. La catalana ha arribat a un minut de la basca Elena Loyo, que ha estat per darrera seu fins passat el quilòmetre 35, i ha fet un millor final de cursa arribat la 29a amb 2h34:38. La tercera representant estatal, la valenciana Laura Méndez, s’ha retirat després de km 30.

Marta Galimany ha explicat després de la prova: “Super contenta d’haver creuat la línia de meta i poder dir que soc olímpica. He intentat anar en el grup de davant però hi havia molts canvis de ritme. No he sabut trobar el meu grup i el meu ritme, i al final ho he pagat una miqueta.”

El títol olímpic ha sigut per la kenyana Peres Jepchirchir que s’ha imposat amb 2h27:20 per davant de la seva compatriota Brigid Kosgei que ha arribat a setze segons (2h27:36) i ha completat el doblet de Kenya. Les dues s’han encarregat de seleccionar a les millors a partir de la meitat de la prova i de trencar definitivament la cursa partir del km 35. La tercera plaça de podi ha sigut per la nord-americana Molly Seidel amb 2h27:46.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)