Dika Mem, desencadenat

Handbol. El lateral francès, amb 12 gols, impulsa el Barça a retrobar-se amb la victòria en un partit marcat per la tornada de l’ara tècnic del Dinamo de Bucarest Xavi Pascual al Palau Blaugrana

Barça 36 Dinamo Bucarest 32

BARÇA:Gonzalo; Mem (12), Ariño (2), Aleix (7, 3 p.), Makuc (6), Langaro (2), Fàbregas (2) –set inicial–; Maciel (p.s.), N’Guessan (1), Petrus, Fernández (1), Richarson, Frade (2) i Zein (1).DINAMO BUCAREST:Ghedbane; Gurbindo (3), Dissinger (2), À. Pascual (4, 1 p.), Bizau (2), Militaru, Sorhaindo (3) –set inicial–; Racotea, Bannour, Alouini (2), Ghionea (7, 4 p.), Gavriloaia, Nantes (4), Humet (1), Lazar i Mamdouh (4)PARCIALS:4-1, 6-3, 10-6, 14-9, 17-11, 19-14; 22-17, 27-18, 29-22, 32-25, 34-28 i 36-32.ÀRBITRES:Charlotte Bonaventura i Julie Bonaventura. Exclusions: Frade (40’) i Richardson (55’), per part del Barça; i Militaru (16’ i 54’), Humet (23’) i Racotea (33’), per part del Dinamo.PÚBLIC:1018 espectadors.INCIDÈNCIES:Janc, amb febre, va ser baixa d’última hora i el jove del filial Aleksandar Cenic va cobrir el seu lloc en la convocatòria.

El Barça es va retrobar amb la victòria en la lliga de campions en un partit marcat per la tornada al Palau Blaugrana de Xavi Pascual, ara a la banqueta del Dinamo de Bucarest. El tècnic barceloní es va emportar una llarga ovació dels aficionats a l’hora de les presentacions, però el protagonisme sobre la pista va ser per Dika Mem, un dels jugadors que ell més va fer créixer en la seva etapa blaugrana. El lateral francès, autor de 12 gols, es va mostrar imparable i va oferir un autèntic recital de recursos en els dos costats del camp. El Barça va marcar la pauta des de l’inici i va imposar la seva superioritat, però en el tram final va pagar el desgast de les últimes jornades i el partit se li va fer excessivament llarg. El Dinamo, un equip en fase de construcció, no es va donar mai per vençut i va començar exhibir l’esperit i el caràcter de Pascual per acabar perdent per només 4 gols de diferència.

En el set inicial del Dinamo ja es va poder veure els tres jugadors amb passat blaugrana, Cédric Sorhaindo, Àlex Pascual i Eduardo Gurbindo, que s’ha incorporat fa poques setmanes a l’equip procedent del Vardar. Tots tres van tenir la seva quota de protagonisme. El partit, d’entrada, es va plantejar com un xoc d’estils. El Barça intentant imposar les transicions ràpides i el Dinamo alentint el ritme de joc, allargant les possessions. L’equip blaugrana va marcar territori i no va tardar a obrir diferències. Concentrat en defensa, amb sortides al contraatac i amb un Mem desencadenat (7 gols a la primera meitat), el conjunt de Carlos Ortega va aconseguir una màxima renda de 7 gols (17-10). El conjunt romanès va aturar el cop amb un parcial de 0-3 i el parcial de la primera meitat va ser de 19-14.

En els primers minuts després de la represa es va mantenir l’intercanvi de gols. Mem, però, continuava destapant el seu ventall de recursos ofensius i el Barça va eixamplar les diferències fins als 9 gols (27-18). El partit estava sota control, però el Dinamo no llançava la tovallola i tres penals consecutius de Ghionea van escurçar el desavantatge fins als 4 gols (34-30) que es van mantenir fins al final. L’equip barceloní, tot i els bons minuts de Domen Makuc, va perdre pistonada i clarividència, però va acabar segellant un triomf que el manté líder de grup, empatat a punts amb el Kielce i el Veszprém.

Al principi m’ha costat controlar les emocions, però m’he centrat en la feina i estic molt content del partit del Dinamo
Xavi Pascual
La millor manera de respectar a Sorhaindo i Pasqui, era donar el cent per cent. Ha estat un partit especial