Handbol

Triomf clau per esvair dubtes

Handbol. Espanya supera Suècia i aplana el camí amb vista a la segona fase de l’europeu

Espanya 32 Suècia 28

ESPANYA:Corrales; Gurbindo (1), Fernández (8), Solé (1), Figueras (2), Casado (3), García (1) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Peciña, Maqueda (2), Cañellas (7), Aleix (5, 3 p.), Ariño, Gedeón, Tarrafeta (2) i Sánchez-Migallón.SUÈCIA:Palicka; Carlsbogard (3), Ekberg (1), Wanne (8, 2 p.), Pettersson (3), Lagergren (3), Gottfridsson (6) –set inicial–; Johannesson (p.s.), Claar (3), Bergendahl, Sandell (1), Johansson i Wallinius.PARCIALS:2-4, 4-5, 9-8, 11-10, 14-12, 17-14; 19-17, 23-20, 25-22, 27-25, 28-27 i 32-28.ÀRBITRES:Brunner i Morad. Exclusions: Sánchez-Migallón (9’ i 22’), Maqueda (28’) i Gedeón (46’), per part d’Espanya; i Lagergren (8’), Gottfridsson (19’) i Pettersson (39’), per part de Suècia.

La selecció espanyola, amb la intervenció de set jugadors catalans, va segellar un triomf de prestigi contra Suècia, la vigent subcampiona mundial, que a més d’esvair dubtes en ple relleu generacional aplanarà el seu camí amb vista a la segona fase de l’europeu d’Hongria i Eslovàquia. Contra una rival de primera fila, l’equip de Jordi Ribera va superar amb nota dos dels aspectes més sacsejats en el procés de transició: la direcció de l’andalús Agustín Casado i el vallesà Ian Tarrafeta, un a cada part, i l’aportació del basc Iñaki Peciña en l’eix de la defensa formant tàndem amb Gedeón Guardiola. Precisament, dos gols consecutius de Tarrafeta i una aturada de Gonzalo van servir per rematar el triomf espanyol, quan els suecs ja jugaven a la desesperada amb atacs amb set jugadors. L’equip escandinau va marcar el ritme en la posada en escena, però la situació va canviar quan Ribera es va limitar a fer un sol canvi en les transicions. Tot i l’aportació dels novells, els grans referents en atac van ser dos veterans, el primera línia vallesà del Kadetten Joan Cañellas (set gols) i l’extrem cantàbric del Barça Ángel Fernández (vuit).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)