Esquí

Maeva Estevez, 9a a la Copa d’Europa de Riteralm

Mario da Cruz ha acabat en la 48a posició

L’estació austríaca de Reiteralm ha acollit aquest cap de setmana la Copa d’Europa de boardercross, amb Maeva Estevez i Mario da Cruz, que han finalitzat 9a i 48è respectivament.

Després de la suspensió de les curses de dissabte pel mal temps, ahir es van poder disputar les rondes i la competició per tenir ja als primers posicionaments europeus, donat que amb la suspensió de les curses de Puy St. Vincent (8-9 de gener) i la primera de Reiteralm, la d’ahir va ser la primera cita de la Copa d’Europa de la temporada.

En dones, Maeva Estevez va ser 9a. Ahir no hi havia qualificacions, sinó que directament van anar a rondes. A la primera de l’andorrana, en vuitens de final i sent tres corredores, va sortir tercera, però al segon peralt fent un intern es va situar segona i després va voler mantenir, sense posar en perill la posició i per evitar caigudes i ensurts, per classificar-se en aquesta posició. En aquesta primera ronda la primera va ser l’australiana Amber Essex, segona Estevez i tercera l’austríaca Lara-Kristin Stockreiter.

A la segona ronda -quarts de final-, va competir novament contra Essex, a més de l’alemanya Florina Pohl i la francesa Margaux Herpin. En aquesta ronda també va sortir tercera, va fer un intern al segon peralt, es va posar segona i en la sortida del tercer es va situar primera, al costat de la segona, que tenia una millor línia a l’entrada del quart peralt, i va obligar a frenar a Estevez, que va perdre velocitat i al final la fan superar i amb foto finish va acabar tercera, superada per l’alemanya Pohl i la francesa Herpin.

Estevez, en una imatge d'arxiu

Estevez és, igualment, 9a en la general de la Copa d’Europa, amb 29.00 punts. La seva propera competició serà la Copa del Món de Cortina d’Ampezzo, els dies 28 i 29 de febrer.

Per la seva part, Mario da Cruz va competir ahir també a aquesta Copa d’Europa, on finalment va ser 48è. L’andorrà no va poder superar la primera ronda de setzens de final, on va lluitar contra el letó Drew Powell, l’holandès Lars Weerman i l’australià Declan Dent. Van passar ronda Dent i Powell.

La pròxima cita de l’andorrà serà la Copa d’Europa de Dolni Morava, a la República Txeca, el 2 i 3 de febrer, ja que la cita prevista per a abans, les Copes d’Europa d’Isola 2000, s’han suspès.

Mario da Cruz s'ha estat entrenant a l'Snowzone de Madrid (imatge d'arxiu)

Just després de la competició, Maeva Estevez, va declarar: “Avui l’objectiu era surfejar intel·ligentment, no forçosament entrar al joc i arriscar perquè tenim en ment els Jocs, i això ho he aconseguit. Una llàstima no haver pogut avançar més, però tenim el cap clar, sé que estic anant ràpid, anava molt ràpida en certs punts, i a tope ja per Cortina i pensant ja en la Copa del Món”.

Per la seva banda, Mario da Cruz, va valorar: “Per ser la primera Copa d’Europa i amb gent de Copa del Món ha anat bastant bé, encara que no he passat el KO. He estat bastant bé, bastant competitiu. He sortit primer, i a l’últim mòdul de l’start l’he liat i m’han tret molta distància. Després he recuperat, he intentat avançar al tercer, però no he pogut. Ara entrenaments a Reiteralm i d’aquí ens anem a la República Txeca a fer una altra Copa d’Europa”.