Esquí

El català Pol Makuri es presenta al Consell d’Esportistes del Comitè Paralímpic Internacional

Disputarà tres proves d’esquí de fons en els Jocs de Pequín que s’inicien divendres

Pol Makuri Redolad es presenta com a candidat a representant dels esportistes en el Consell d’Esportistes del Comitè Paralímpic Internacional (IPC). L’esquiador de fons català participa en els Jocs Paralímpics de Pequín i pertany a la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Paràlisi Cerebral i Dany Cerebral Adquirit (FEDPC). Les votacions es faran durant els Jocs Paralímpics de Pequín, que s’inicien divendres, i els esportistes dels diferents països votaran per decidir la composició del Consell d’Esportistes.

Pol Makuri va anunciar la seva candidatura a través d’un vídeo creat per ell mateix, en el qual presenta els seus reptes, en línia amb aconseguir una societat més diversa i inclusiva a través de l’esport. Els reptes que planteja i amb els quals el Comitè Paralímpic Espanyol li dona suport són aconseguir la inclusió de l’esport de persones amb discapacitat en la Federació Internacional d’Esquí (FIS), treballar els factors de correcció perquè siguin més igualitaris i justs, assegurant que tots els esportistes, sigui quina sigui la seva discapacitat, puguin competir en igualtat de condicions, i realçar la veu i la presència dels esportistes amb discapacitat per aconseguir l’espai i la rellevància que mereixen.

El Consell d’Esportistes de l’IPC és l’òrgan d’enllaç entre els esportistes i la màxima entitat mundial de l’esport de persones amb discapacitat. Està format per fins a 13 membres. Sis es trien durant els Jocs Paralímpics d’estiu i tres en els de hivern, de manera que ocupen el càrrec durant quatre anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)