Esports de muntanya

El president de la catalana diu que la proposta de l’Aragó és inviable

Esports d’hivern.

El president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, David Samper, considera que l’última proposta que ha fet el govern d’Aragó per aconseguir més proves d’esquí per a la seva comunitat en el programa dels Jocs d’Hivern del 2030 convertiria la candidatura en un projecte definitivament inviable. “No té cap sentit per dues raons bàsiques. Primer, l’econòmica perquè hauries de doblar l’esforç d’inversió si s’han de dividir proves d’esquí per gènere en diferents estació i segon, perquè és antinatural separar els esportistes. Va contra l’esperit olímpic”, assenyala el president.

Samper assenyala que l’Aragó ha volgut imitar un dels aspectes dels Jocs que es faran a Itàlia el 2026, que van repartir proves masculines i femenines entre Bormio i Cortina d’Ampezzo. “Allà, però, ja tenen les pistes i les estacions preparades per a les proves perquè fa anys que són escenaris de la copa del món; aquí s’està parlant de fer pistes pràcticament noves sense oblidar que alguns esportistes d’elit ja han criticat la decisió italiana de separar els esquiadors. No té cap sentit.”

Samper considera que l’actuació del govern aragonès respon ara mateix a criteris polítics i no a criteris tècnics, no només perquè Lambán senti que Catalunya s’emporta la part més gran del pastís sinó per les reivindicacions internes de les pròpies valls de l’Aragó que reclamen totes una prova olímpica. “Si això anés endavant aniríem contra el nou esperit que propaga el COI i faria la candidatura inviable. El govern català fa deu anys que treballa en això i s’ha deixat assessorar pels tècnics, cosa que veig que no passa a l’altre costat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)