Rugbi

La UE Santboiana derrota el Cisneros (32-26) i jugarà la final de la lliga

La Unió Esportiva Santboiana ha vençut avui el Complutense Cisneros per 32-26 (20-9 a la mitja part) i jugarà diumenge vinent al Baldiri Aleu la final de la lliga contra l’Ampo Ordizia, que ha derrotat SilverStorm El Salvador de Valladolid per 27-30 en l’altra semifinal a partit únic. Feia set anys que el degà no arribava a la final de la lliga –2015, contra el VRAC–i ho ha aconseguit amb el suport del nombrós públic que s’ha aplegat a l’inexpugnable Baldiri Aleu, l’escenari on la Santboiana ha guanyat tots els partits que ha jugat aquest curs i on ja fa quinze mesos que no perd. L’equip català, que no el guanya des del 2006, buscarà el seu vuitè títol al costat del seus fidels seguidors, que avui l’han empès. La gran actuació del mig d’obertura argentí Javier Rojas en els xuts a pals i l’actitud defensiva local, tot i una baixada d’intensitat en el darrer tram, han estat clau en el triomf de la Santboiana, superior físicament al rival en un dia de molta calor.

La primera part ha estat prou igualada, amb tensió i amb predomini de les defenses sobre els atacs, amb poc joc a la ma i molta discontinuïtat i amb accions sovint finalitzat amb xuts a pals per rendibilitzar l’estat de forma de Javier Rojas per part local i de Gonzalo Vinuesa pel cantó madrileny. L’equip de Sergi Guerrero, però, ha marcat diferències amb dos assajos, el primer del sud-africà Ruan Snyman (12’) i el segon segellat per l’anglès Zak Chambers (39’) aprofitant una passada d’Afa Tauli. Rojas, amb dos xuts de càstig i dos xuts de transformació ha arrodonit el marge de l’equip català (20-9).

L’argentí Javier Rojas ha seguit reivindicant protagonisme amb un xut de càstig en els inicis del segon temps (23-9 en el 45’) que encarrilava encara més el triomf. Vinuesa ha fallat un xut de càstig de massa dificultat. els madrilenys, molt pressionats, sentien la necessitat d’escurçar diferències amb rapidesa per reintroduir-se en el partit. Vinuesa ha anotat de nou (23-12 en el 50’). Però Rojas ha replicat –26-9 en el 55’– i 29-12 en el 64’. El Cisneros ha buscat l’assaig amb insistència conscient que el partit se li esmunyia. Paula (75’) ha fet el primer assagi dels visitants i Vinuesa ha anotat el xut de transformació (29-19) en un segon temps en que els visitants han tingut més possessió. Rojas, infal·lible, ha certificat el triomf local (32-19 en el 77’), tot i que el Cisneros ha perseverat i ha anotat els seu segon assaig (32-26 en el 80’). La Santboiana ha defensat bé el darrer atac rival i l’eufòria s’ha desfermat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)