Hoquei sobre herba

Espanya acaba setena el mundial de Terrassa

Hoquei herba. Lock lamenta “errors poc habituals” i diu que acceptar la decepció contra Austràlia serà terapèutic de cara a la cita olímpica de París

El seleccionador estatal Adrian Lock va dir dimecres a la nit, després de l’eliminació d’Espanya contra Austràlia (2-0) en el mundial de Terrassa, que acceptar la decepció ajudarà l’equip “pensant en els Jocs Olímpics de París 2024”, la pròxima gran cita de la selecció, que va incloure set catalanes en la convocatòria. Lock va afrontar la cita amb un equip remodelat en el qual va deixar fora algunes jugadores habituals fins en aquell moment i que havien conquerit el bronze en el mundial de Londres 2018, la fita en què s’emmirallava el grup. L’equip estatal, que estava molt il·lusionat, no va poder reeditar l’èxit de l’equip que va guanyar l’or olímpic a Barcelona 92 en el mateix escenari ara fa tot just 30 anys.

Els quatre equips eliminats en els quarts –Bèlgica, Espanya, Nova Zelanda i Anglaterra– ja no jugaran més. La classificació final del cinquè lloc al vuitè, per tant, queda configurada a partir dels resultats de la primera fase. Nova Zelanda acaba en el cinquè lloc perquè va ser l’única de les quatre seleccions campiona de grup, concretament del B, al davant d’Anglaterra, l’Índia i la Xina, i, de fet, va accedir directament als quarts, en els quals va caure contra Alemanya. Bèlgica finalitza en el sisè lloc, Espanya és setena i Anglaterra, vuitena. Sigui com sigui, Lock va afirmar que no havien tingut un dia inspirat i que la bola no havia “volgut entrar” en un partit on van cometre algunes errades “que no són habituals en nosaltres”. L’entrenador va fer balanç d’un campionat que es tanca als quarts després de tres victòries i dues derrotes, contra l’Argentina i Austràlia, dues semifinalistes: “Per rànquing, som setens.” En aquest sentit, té clar que “és una decepció”, perquè l’objectiu era consolidar l’equip.

Rècord de Gigi Oliva

La capitana Gigi Oliva (Junior) va admetre que “és un moment difícil”, ja que l’equip tenia “moltes esperances jugant un mundial a casa”, i va reconèixer que “els ànims estan malament”. Oliva, que va debutar el 2006, va igualar contra Austràlia, amb 266 partits internacionals, el rècord de la jugadora basca Rocío Ybarra.

ELS PROTAGONISTES

Hem comès errors que no són habituals i la bola tampoc no ha volgut entrar. Hem d’acceptar la decepció
Adrian Lock
És un moment difícil i els ànims estan malament. Tenia moltes esperances jugant un mundial a casa
Gigi Oliva

Demà, les semifinals

Les semifinals enfrontaran demà els Països Baixos, la vigent campiona i gran favorita al títol –amb vuit ors en catorze edicions–, i l’Austràlia (18.30 h), que va ser campiona dues vegades, el 1994 i el 1998. El segon duel el protagonitzaran a partir de les 21.30 h Alemanya –campiona el 1976 i el 1981– i la també bicampiona Argentina (2002 i 2010).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)