Atletisme

Trajectòries oposades

La prèvia. Raquel González afronta els 35 km marxa reforçada pel cinquè lloc del mundial i Adel Mechaal arriba amb dubtes als 5.000 m de l’europeu en un curs condicionat per la covid

La mataronina Raquel González, en els 35 km marxa (8.30 h), i el palamosí Adel Mechaal, en la final directa dels 5.000 m (21.08 h), són les principals cartes catalanes en la segona jornada de l’europeu. En aquestes mateixes proves també hi competiran la molletenca Mar Juárez, després d’haver superat un càncer de tiroide, i el reusenc Abdessamad Oukhelfen, debutant en el campionat.

Raquel González arriba a la cita molt reforçada moralment després d’haver signat un cinquè lloc en el mundial d’Oregon, amb marca personal inclosa (2h42:27). “L’actuació a Eugene em dona forces afegides per poder lluitar per una medalla que allí se’m va escapar. Seria el premi a una temporada que va començar complicada per diferents problemes que van fer que no estigues al millor nivell al principi, però ara ja estan oblidats per poder competir al màxim”, assegura. En aquest sentit, la marxadora maresmenca no pensa que l’esforç del mundial li pugui passar factura: “La planificació de José Antonio Quintana [el seu entrenador] és l’adequada per saber adaptar-se a una circumstància tan especial com dues grans cites separades per tan poc temps. Per això no estic preocupada, perquè tornaré a rendir al màxim”, sentencia. La marxadora del Barça acredita la segona millor marca de les participants, només superada per la grega Antigoni Ntrismpioti (2h41:58), que va ser quarta a Eugene.

A diferència de Raquel González, Adel Mechaal ha dibuixat una trajectòria totalment oposada. Va començar amb les millors expectatives després de fer marca personal en els 5.000 m (13:06.02) en la Lliga del Diamant d’Oslo, però la infecció per la covid-19 just després del campionat d’Espanya va esguerrar la seva preparació. Al mundial d’Eugene, on va haver de renunciar als 1.500 m, no va poder passar de les eliminatòries.

Ingebrigtsen, a escena

A Munic, Mechaal coincidirà amb una de les estrelles del campionat, el noruec Jakob Ingebrigtsen, amb la condició de campió mundial i que ahir ja va fer els deures en les sèries de 1.500 m, a més del murcià Mohamed Katir, que es va consagrar a Eugene amb la medalla de bronze en els 1.500 m.

Avui també entra en competició (13.30 h) la gavanenca Laura Redondo, que haurà de superar els 72,50 m en la qualificació de martell o classificar-se entre les dotze primeres, d’un total de 26, si vol ser en la final de demà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)