Gimnàstica

Joel Plata tanca l’europeu amb un bronze en barra

Gimnàstica artística. Podi continental per al campió estatal i subcampió dels Jocs Mediterranis, que ja va ser quart dijous en el concurs complet

Joel Plata (CG Sant Boi) és tercer en la final de barra fixa del campionat d’Europa a Munic, que s’acabava ahir. El gimnasta de Viladecans (1998) accedia a la lluita per les medalles dijous amb la cinquena millor nota, 14.000, en una jornada en què acabava quart en el concurs complet i contribuïa a l’accés del conjunt estatal a la final per equips –i la consegüent classificació per al pròxim mundial.

14.000 és la mateixa puntuació que signava ahir el vigent campió estatal, subcampió en el concurs complet dels Jocs Mediterranis d’Orà (Algèria) fa menys de dos mesos i que en el darrer mundial va ser setè. La nota, amb 5.800 de dificultat, li permetia situar-se primer quan havien intervingut la meitat dels gimnastes. El xipriota Marios Georgiou, penúltim a fer l’exercici, el superava amb 14.400, mentre el canvi dels jutges en la nota del lituà Robert Tvorogal, que igualava els 14.000 i guanyava el subcampionat per la màxima nota en l’execució (8.400 a 8.200), deixava Plata tercer perquè el suís Noe Seifert, l’últim a participar, no el superava. Georgiou i Tvorogal, doncs, s’adjudicaven les medalles d’or i de plata, mentre que Plata es penjava el bronze.

Plata, present en els Jocs de Tòquio l’estiu passat quan era dotzè per equips, aconseguia l’única medalla de l’equip estatal en la categoria sènior, la primera en un campionat europeu des de la de Rafael Martínez en terra el 2007. El balear Nicolau Mir, l’altre finalista ahir, quedava quart a 0,133 punts del podi en paral·leles, després de signar una nota de 14.733 punts. El sevillà Daniel Carrión era plata en el concurs complet i bronze en paral·leles en la categoria júnior, en què Laia Font (Egiba Manresa) va ser quarta en terra i sisena en paral·leles la setmana abans.

LA DADA

1
podi
sènior (el de Plata) ha assolit la selecció espanyola en l’europeu de gimnàstica. És el primer des del 2007.
Barra horitzontal
1r M. Georgiou (Xipre) 14.400
2n R. Tvorogal (Lituània) 14.000
3r Joel Plata 14.000
4t James Hall (G. Bretanya) 13.933
5è N. Seifert (Suïssa) 13.900
6è P. Degouy (França) 13.166
7è N. Kuavita (Bèlgica) 13.166
8è A. Onder (Turquia) 12.366
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)