Rem

L’europeu de Nacions de Dragon Boat acull prop de 800 esportistes a Banyoles

Les proves es disputaran a l’Estany fins al 4 de setembre

Prop de 800 esportistes disputaran a partir d’avui a l’Estany de Banyoles el 14è campionat Europeu de Nacions de Dragon Boat: DBanyoles’22, per a seleccions nacionals. La competició, que s’havia d’haver disputat a Ucraïna es farà fins el diumenge 4. Compta amb la participació d’uns 765 atletes de 10 països i 50 dones d’equips de Best Cancer Survivors. Hi haurà representació d’Alemanya, Espanya, Gran Bretanya, Hongria, Itàlia, Noruega, República Txeca, Suècia, Xipre i Ucraïna com a convidada especial.

Pel que fa a les competicions, són en small (10 persones) i Standard boat (20 persones). Hi ha equips sènior A, sènior B, sènior C, sremier, under24, under18, BCPs (Breast Cancer Paddlers). Pel que fa a les categories seran Open (barrejats), Mixed (meitat homes / meitat dones), i altres de només homes i només dones.

La presentació s’ha fet aquest matí al Club Natació Banyoles, i ha comptat amb la presència del president de l’Associació Espanyola de Dragon Boat i president del comitè organitzador de DBanyoles’22, Miquel Juncà; el primer tinent d’alcalde i regidor d’esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost; el president de la Federació Europea de Dragon Boat, Claudio Schermi; el president de la federació ucraïnesa de Dragon Boat, Valery Morgun, juntament amb la secretària de la federació ucraïnesa, Kateryna Kovalenko; el cap de competició de la Federació Europea de Dragon Boat, Andries Boneshansker; el president honorari de la Federació Europea de Dragon Boat, Mike Haslam; responsable de la comissió tècnica del campionat, Natalya Kravtsova, i Leila Ataei, representant oficial de la Federació Europea de Dragon Boat de medicina esportiva, a més d’atletes participants a les competicions.

Miquel Juncà ha dit que espera que: “aquest esdeveniment marqui un abans i un després pel que fa a la popularització d’aquest esport a Banyoles i al nostre país”. També ha destacat la presencia dels 74 esportistes d’Ucraïna, i que han fet un gran esforç per ser-hi. Jordi Congost, s’ha mostrat molt satisfet per acollir el campionat i ha manifestat: “un esdeveniment com aquest reforça l’aposta per la internacionalització esportiva que des de l’ajuntament hem anat impulsant en els darrers anys i que està plenament consolidada en altres esports com són el rem, el piragüisme i el triatló”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)