Tennis

La final de valor doble

Tennis. Obert dels EUA. Alcaraz venç Tiafoe en cinc sets, Ruud es desfà de Khatxanov i es juguen avui el títol del gran eslam i alhora el número 1

Carlos Alcaraz (3) va derrotar el nord-americà Frances Tiafoe (22) per 6-7 (5), 6-3, 6-1, 6-7 (5) i 6-4 en 4 hores i 18 minuts i es jugarà avui (22 h, Eurosport) el títol de l’obert dels Estats Units i el número 1 del tennis mundial contra el noruec Casper Ruud (5), que va derrotar el rus Karen Khatxanov (27) en l’altra semifinal per 7-6 (5), 6-2, 5-7 i 6-2 en tres hores. Amb 19 anys i 4 mesos, el murcià aspira a ser el número 1 més jove de la història de l’ATP, desbancat l’australià Lleyton Hewitt, que l’any 2001 s’hi va enfilar amb 20 anys i 8 mesos. Descarat, amb cops increïbles i sense notar el desgast físic de la marató de cinc hores contra Jannik Sinner en els quarts, va tornar a apoderar-se d’un partit a cinc sets tot i continuar perdent els tie-breaks. Alhora, avança Rafa Nadal al capdavant de la classificació i se situa com el primer tennista de l’Estat espanyol al davant del balear, número 1 estatal des de fa 17 anys. Si venç, el noruec, finalista de Roland Garros apallissat precisament per Nadal, avançaria de la setena posició fins al capdamunt en un sol torneig.

Alcaraz va salvar quatre pilotes de set en un primer acte en trencaments però no va poder evitar la derrota parcial. En el sisè joc del segon va segellar el primer break del partit i va entrar en una fase de superioritat. Però Tiafoe, jugador amb un gran primer i una dreta que intimida i que ha fet eclosió en el torneig nord-americà, va abocar el desenllaç a un cinquè set en què el murcià, que va tornar a fer vibrar l’estadi Arthur Ashe amb recuperacions inversemblants, va ser superior.

Ruud i Alcaraz són dos perfils absolutament contraposats. El murcià simbolitza la rauxa i el joc a voltes fins i tot desmesurat, mentre que el noruec és un home regular que amb 23 anys completa una temporada excel·lent –44 victòries– sense acabar de fer gaire soroll. Serà la primera final de gran eslam per al jove del Palmar –50 victòries–i la segona per a Ruud, que a París va notar molt la pressió de jugar contra un monstre com Nadal.

Dos precedents

Alcaraz s’ha endut els dos partits que ha disputat contra el noruec: enguany en la final del Masters 1.000 de Miami en pista dura –7-5 i 6-4– i l’any passat als quarts de Marbella sobre terra batuda: 6-2 i 6-4.

Swiatek, campiona

La polonesa Iga Swiatek (1) va imposar la seva llei en la final del quadre femení de l’obert del EUA i va derrotar la tunisiana Ons Jabeur per 6-2 i 7-6 (5). La número 1 indiscutible del tennis mundial suma, amb 21 anys, el seu tercer títol de gran eslam després d’haver estat bicampiona de Roland Garros. El ritme de bola de Swiatek va desballestar Jabeur, que no va poder executar d’entrada el seu joc talentós i de canvis de ritme habitual. Malgrat tot, la tunisiana, que té l’assessorament de la catalana Arantxa Sánchez Vicario, va igualar un 3-0 en el segon set (4-4), que es va resoldre en el tie-break.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)