Més esport

La desena Jornada de l’Esport Femení, amb 1.500 participants

La desena Jornada de l’Esport Femení s’ha dut a terme aquest matí a Girona amb el seu format habitual, després que la pandèmia en condicionés les activitats l’any passat, amb 1.500 nenes, joves i dones a la plaça de Salvador Espriu, la plaça de Calvet i Rubalcaba, la llera del riu Onyar i la plaça de Catalunya; a Girona. S’hi podien fer 19 disciplines esportives –hoquei sobre patins, tennis de taula, gimnàstica artística, voleibol, piragüisme, atletisme, rugbi, gimnàstica rítmica, halterofília, bàsquet, futbol, handbol, patinatge, escacs, judo, tennis, monopatí, marxa nòrdica i paleotraining–, a banda de les lúdiques bitlles catalanes i bèlit.

L’acte central es feia al migdia a la plaça Salvador Espriu, amb representants de les entitats esportives i col·laboradores i les autoritats. Hi havia l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la vicepresidenta quarta de la Diputació de Girona, Maria Àngels Planas; la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula; el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran; la regidora de Seguretat en el Treball i Salut, Eva Palau; la representant territorial de l’Esport a Girona, Anna Julià, i la directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes, Marta Casacuberta.

Dues de de les cinc ambaixadores d’aquesta edició, la corredora de BTT Txell Figueras i la surfista de neu Nora Cornell –ha fet una exhibició amb monopatí– eren presents en la cita mentre les altres tres –Isabel Sánchez Aran (apnea), Yasmina Alcaraz (àrbitra de bàsquet) i Laia Palau , ambaixadora d’honor– no hi eren per motius professionals.

La Jornada de l’Esport Femení va néixer el 2013 i està organitzada per l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i el Consell Esportiu del Girona.

Activitats d’entrenament d’exercicis hipopressius, de marxa nòrdica i de pilates, i una sortida de caminadores i corredores per preparar la novena Cursa de la Dona, que es farà el 9 d’octubre, completaven l’oferta de la jornada. També hi havia assessorament en fisioteràpia, tallers de psicologia, nutrició esportiva i perspectiva de gènere en l’àmbit esportiu. I un taller de sensibilització i conscienciació sobre la realitat de les nenes, noies i dones en l’àmbit esportiu, organitzat per la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física i els Serveis Territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat a Girona. La conferència Dona i esport: beneficis per a l’edat adulta, organitzada pel Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya (COPLEFC) és l’altra activitat corresponent a la Jornada de l’Esport Femení que s’ha fet aquest diumenge a Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)