Ciclisme

Remco I de Wollongong

Ciclisme. Mundial per a Evenepoel, que després de la Vuelta afegeix el seu primer or en la categoria elit amb un triomf marca de la casa

Remco Evenepoel (Schepdaal, 2000) és el nou campió del món de ruta, amb un triomf marca de la casa en la cursa de 266,9 quilòmetres i gairebé 4.000 m de desnivell positiu acumulat. El vencedor de la darrera Vuelta, bronze en la CRI el diumenge anterior, va fer els últims 25 km en solitari. És la seva manera de guanyar, després de deixar la resta d’escapats enrere, l’últim dels quals d’aguantar-li la roda va ser Alexey Lutsenko.

Christophe Laporte (França) i Michael Matthews (Austràlia) van completar el podi, amb el belga Wout van Aert, quart. Roger Adrià, en el lloc 77è, va ser el millor català. Marc Soler va acabar 82è i Edu Prades, 87è.

Evenepoel ja va guanyar l’or en fons i contrarellotge el 2018, en el mundial i l’europeu júnior, i aquest 2022 tenia la Lieja-Bastogne-Lieja i la clàssica de Sant Sebastià, que va guanyar el 2019, quan es va donar a conèixer al món.

Van der Poel, 6 setmanes

El neerlandès (1995) va abandonar la cursa quan no havia passat ni una hora. Corria en llibertat sota fiança: demà ha de comparèixer davant la justícia acusat de dos càrrecs d’agressió comuna i s’estarà 6 setmanes sense poder deixar Austràlia. “A les 10.40 h un home de 27 anys allotjat al The Grand Parade de Brighton-Le-Sand ha estat involucrat en un altercat verbal amb dues adolescents de 13 i 14 anys”, diu la policia de Nova Gal·les del Sud. “Me’n vaig anar al llit aviat i molts nens tenien la necessitat de trucar a la porta de la meva habitació contínuament. He acabat el soroll, no els he demanat amablement que paressin. Després han trucat a la policia i m’han arrestat. Aquí són molt estrictes”, explicava Mathieu van der Poel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)