Ciclisme

La Volta tindrà una etapa amb inici a Tortosa i final al Mont Caro

L’objectiu de la jornada és mostrar el territori de les Terres de l’Ebre com un destí ciclista de primer nivell

L’etapa de la Volta Ciclista a Catalunya a les Terres de l’Ebre, amb inici a Tortosa i final a Lo Port, serà una de les jornades més atractives i decisives de la 102a edició de la cursa, que tindrà lloc del 20 al 26 de març de 2023 amb la participació dels millors equips del món. Avui s’ha presentat l’etapa a Tortosa en un acte amb la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i alcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé, el president de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, Rubèn Peris, i el representant territorial de la secretaria general de l’Esport i de l’Activitat Física, Joan Lluís Barberà.

L’objectiu de l’etapa és mostrar el territori de les Terres de l’Ebre com un destí ciclista de primer nivell, i per això l’organització ha ideat un recorregut atractiu amb sortida a Tortosa i que finalitzarà en un dels ports més durs de Catalunya, el Mont Caro, amb final ubicat al mirador de El Portell. Un port espectacular amb unes vistes úniques del Delta de l’Ebre.

El port, de categoria especial, té una distància total de 8,4 quilòmetres, un desnivell mitjà del 9% i rampes màximes del 20%, i apunta a una batalla decisiva entre els grans favorits a la victòria final de la Volta. Els tres únics precedents a Lo Port van ser els anys 1985, 1991 i 2017, amb victòries pels colombians Alirio Chizabas i Lucho Herrera, i en la darrera ocasió pel tricampió de la Volta Alejandro Valverde.

Per la seva banda, Tortosa tornarà a acollir una sortida de la Volta per primer cop des de 2017. Amb 68 presències, la capital del Baix Ebre és una de les poblacions amb més història a la Volta, tot i que la seva presència es concentra especialment en les dècades dels anys 40, 50 i 60. De fet, la sortida de 2017 i de 2023 són les dues úniques en aquest segle.

Per a la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé “tornar a acollir un esdeveniment ciclista de primer ordre com l’etapa Tortosa-Lo Port de la Volta ens permet mostrar les Terres de l’Ebre com una destinació única per a la pràctica de ciclisme amb carreteres de baixa densitat, enmig d’escenaris naturals i una orografia canviant. I no només això, tenim l’oportunitat de tornar a donar a conèixer a una audiència global les Terres de l’Ebre i alguns dels seus principals actius turístics que ens posicionen com a una de les millors destinacions sostenibles del món”.

“La Volta Ciclista a Catalunya és un aparador mundial, i amb aquesta etapa volem mostrar tot el potencial de les Terres de l’Ebre, amb el punt àlgid de l’arribada al Mont Caro, un dels ports més durs i atractius de tota Catalunya. Estic segur que els ciclistes donaran un magnífic espectacle”, ha manifestat Rubèn Peris, que s’ha mostrat molt satisfet de tornar al territori de les Terres de l’Ebre sis anys després de la darrera arribada a Lo Port l’any 2017.

El representant territorial de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física a les Terres de l’Ebre, Joan Lluís Barberà, ha manifestat que: “Tenim una gran afluència de turisme esportiu al territori. Volem seguir donant tot el suport per fer encara més gran aquest esport. Serà una gran etapa pel territori i pel ciclisme”.

En l’acte de presentació s’han explicat els principals detalls d’una etapa que tindrà lloc el divendres 24 de març, i on s’espera una presència massiva de públic, degut al gran seguiment i aficionats al ciclisme de la zona, que podran veure de ben a prop els millors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)