Rugbi

Els Diables de Barcelona, convidats a jugar la Currie Cup

La franquícia barcelonina jugarà la lliga sud-africana, una de les competicions esportives més antigues del món

Els Diables de Barcelona participaran aquesta temporada a la Currie Cup de Sud-àfrica. Després de la participació al Toyota Challenge a Bloemfontein el novembre de 2021, la South African Rugby Union (SARU) ha convidat a l’equip català a la competició. Tot això és dins el seu pla general d’internacionalització del rugbi sud-africà, conjuntament amb els equips nacionals de Kenya (Simbas), Zimbàbue (Goshawks), Namíbia (Windoek) i Mèxic (Rhinos).

Aquests cinc equips competiran contra sis franquícies sud-africanes: Eastern Province, Leopards, Southern Cape, Valke, Boland Kavaliers i Border Bulldogs. Des de la temporada 2021, els equips sud-africans competeixen a les competicions internacionals: l’URC, la Champions Cup i la Challenge Cup. Abans ho feien enfrontant-se a les franquícies de l’hemisferi sud (equips australians, neo-zelandesos i argentins).

Diables Rugby debutarà el 25 de març contra Boland a Wellington (Western Cape) i finalitzarà la fase regular el 2 de Juny a Potchefstroom (North West Province). Per afrontar els viatges llargs, la franquícia barcelonina ha establert la seva base d’operacions a Johannesburg. El tècnic serà Roelof Kotze, amb experiència a la lliga sud-africana, mentre que la team manager serà Lauren Terras, professional amb una sòlida carrera en esports, màrqueting i comunicacions a Sudàfrica.

Els promotors dels Diables, Josep M. Monti i Jordi Homs, consideren històrica la oportunitat per tal de poder desenvolupar la identitat de l’equip en una competició internacional . A més, estaran un entorn privilegiat per a la pràctica i el creixement del rugbi. I és que la Currie Cup és una de les competicions de rugbi més antigues del món, amb els primers partits jugats el 1889. Amb aquesta invitació, els Diables es convertirà en el primer equip de l’Europa Occidental en participar-hi en la història de la competició. A més, els Diables han anunciat un documental que mostrarà l’experiència en aquesta competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)