El Barça segella la divuitena copa Asobal amb golejada

L’equip blaugrana ha superat l’amfitrió, l’Ademar de Lleó, per 21-39

El Barça ha imposat els galons i ha assolit la divuitena copa Asobal, dotzena de consecutiva, després de vèncer l’Ademar de Lleó per un contundent 21-39, la màxima diferència en l’historial de la competició. L’equip blaugrana, amb un ritme demolidor, ja havia deixat el partit encarrilat al descans (10-21). Gonzalo Pérez de Vargas (16 aturades i un 45%) ha estat escollit el jugador més valuós, i el millor porter del torneig, mentre que Ludovic Fàbregas, amb una sèrie de 7 de 7, ha estat el màxim golejador de la final.

Manolo Cadenas ha apostat pels atacs amb set jugadors només començar. Però dues recuperacions blaugrana, els gols a porteria buida de Gonzalo i Aleix, i un parcial de 0-4 en li han fet canviar d’idea. L’equip local ha necessitat més de 6 minuts per veure porteria (1-5). Per moments s’ha escalfat l’ambient a Lleó per la tímida reacció local. Però tot ha estat un miratge. Gonzalo (10 aturades i un 50% a la mitja part) era un mur i el Barça, sota la batuta de Cindric, ja transitava a velocitat de creuar per deixar enllestida la final amb un contundent parcial de 10-21 a la mitja part.

Amb el partit decidit, Pol Valera ha estat l’encarregat de dirigir l’equip blaugrana en la segona meitat. Els bioritmes del partit han abaixat. El Barça perquè ja tenia la feina pràcticament feta i l’Ademar perquè no tenia ni arguments ni condició física per capgirar el rumb del partit. Carlos Ortega ha anat dosificant els seus jugadors i repartint minuts de joc. Així, també han intervingut en la final Ian Barrufet i el porter Roberto Domènech, que havia entrat en la convocatòria per donar descans a Emil Nielsen, que en la semifinal havia rebut una forta pilotada a la cara. Domènech ha participat de la festa amb dues aturades i Barrufet, que n’havia fet tres en la semifinal, n’ha anotat un.