La copa Asobal, per golejada

Handbol. El Barça fulmina l’Ademar per la via ràpida i segella el seu divuitè títol, dotzè consecutiu, per una màxima diferència de divuit gols

Ademar 21 Barça 39

ADEMAR DE LLEÓ:Papantonopoulos; Casqueiro (2), Castro (6, 2 p.), Fernández (1), Martínez (5), Z. Virbauskas (3), D. Virbauskas (1) –set inicial–; Barkhordari (p.s.), Miñambres, Sanz (1), Saiz, Kim (1), Milosavljevic, Zapico i Sousa (1).BARÇA:Gonzalo (1); Mem (3), N’Guessan (3), Aleix (3), Petrus (1), Soler (3), Fàbregas (7) –set inicial– Domènech (p.s.), Valera (4), Carlsbogard (1), Janc (2), Cindric (4), Parera (1), Makuc (2), Richardson (3) i Barrufet (1).PARCIALS:0-4, 3-9, 4-13, 6-16, 9-18, 10-21; 14-25, 17-29, 18-32, 19-34, 20-36 i 21-39.ÀRBITRES:Álvarez i Bustamante. Exclusions: Z. Virbauskas (24’); i Petrus (37’ i 41’) i Carlsbogaard (46’),.

El Barça continua dominant les competicions estatals amb mà de ferro i ahir va segellar la divuitena copa Asobal, dotzena de consecutiva, després de passar com una piconadora per sobre de l’amfitrió, l’Ademar de Lleó. Els divuit gols de marge suposen la diferència més àmplia en l’historial de la competició. Amb un Gonzalo Pérez de Vargas en estat de gràcia sota els pals, la solidesa defensiva habitual i un ritme de joc de vertigen, l’equip blaugrana no va fer cap concessió al seu rival i en el descans ja havia deixat la final més que sentenciada (10-21). Gonzalo (16 aturades i un 45%) va ser escollit el jugador més valuós, a més de millor porter del torneig, i un altre dels capitans, Ludovic Fàbregas, va rebre el guardó com a màxim golejador, amb una sèrie de set de set.

El tècnic de l’Ademar, Manolo Cadenas, va apostar pels atacs amb set jugadors només començar. Però dues recuperacions blaugrana, els gols a porteria buida de Gonzalo i Aleix, i un parcial de 0-4 li van fer canviar d’idea. Els amfitrions van necessitar més de 6 minuts per veure porteria (1-5). Per moments, la tímida reacció local va escalfar l’ambient a Lleó. Va ser un miratge. Gonzalo (10 aturades i un 50%) era un mur i el Barça, sota la batuta de Cindric, ja transitava a velocitat de creuer per deixar enllestida la final a la mitja part.

Amb el partit decidit, Valera va ser l’encarregat de dirigir l’equip blaugrana en la segona meitat. Els bioritmes van baixar. El Barça, perquè ja tenia la feina pràcticament feta i l’Ademar, perquè no tenia ni arguments ni condició física per capgirar el rumb. Carlos Ortega va anar dosificant els jugadors i repartint minuts de joc. Així, també van intervenir en la final els joves Ian Barrufet i Roberto Domènech. El porter del filial havia entrat en la convocatòria en el lloc d’Emil Nielsen, que en la semifinal s’havia emportat una pilotada a la cara de regal. Domènech va participar de la festa amb dues bones aturades i Barrufet, que ja havia marcat tres gols en la semifinal, en va marcar un més en una final de total domini blaugrana.