Futbol sala

El Barça torna a superar l’Inter (2-4) i certifica l’accés a la final de lliga

El seu rival serà el Jaén, que també ha vençut el Palma (1-0) en el segon partit de la sèrie de semifinals

El Barça ha tornat a superar l’Inter, aquest cop a domicili (2-4), i ha segellat l’accés a la tercera final de lliga consecutiva. Amb un joc més pràctic que brillant, el conjunt blaugrana ha remuntat el gol inicial dels locals i amb les dianes d’Antonio (6’), Coelho (30’), Pito (31’) i Adolfo (39’) ha sentenciat el conjunt madrileny en el segon assalt de semifinals. El seu rival en la final serà el Jaén, que ha consumat la sorpresa en vèncer el Palma, el vigent campió europeu, en el segon partit de la sèrie (1-0).

Pito ha tingut una doble oportunitat només començar que ha propiciat una doble aturada de Jesús Herrero. Però l’Inter tenia la consigna molt clara. Plantejava una pressió molt avançada per dificultar la sortida de pilota blaugrana. Així ha arribat el primer gol local. Raúl Gómez ha pispat la pilota a Catela i tot sol davant de Miquel Feixas no ha perdonat (3’). Amb les primeres rotacions ha arribat la rèplica del Barça. L’ala colombià del filial Harrison Santos, en els seus primers minuts en el play-off, ha assistit a Pito, que des de la posició de pivot ha deixat la pilota morta a Antonio perquè afussellés la porteria rival (6’). La intensitat defensiva dels de Pato ha costat cara perquè als 8 minuts ja havien acumulat 5 faltes. En el tram final de la primera meitat el partit s’ha descontrolat. Feixas ha hagut de fer diverses intervencions de mèrit i Velasco ha demanat temps mort per posar ordre. L’esperada sisena falta de l’Inter ha arribat als 17 minuts, en una puntada de Fits a l’alçada del coll de Matheus. Antonio ha estat l’encarregat d’executar el doble penal, però Herrero ha rebutjat la pilota. La història s’ha repetit a l’altra banda amb el mateix resultat, ja que Feixas ha repel·lit amb l’espatlla el xut d’Eric Martel. Empat a 1 al descans.

El primer avís del Barça a la segona meitat ha vingut d’una triangulació entre Matheus, Marcenio i Pito, que s’ha tornat a topar amb Herrero. El partit, però, ha entrat en una fase de cert desconcert, sense continuïtat, amb imprecisions, nervis i possessions molt curtes. Una canonada de Coelho en contraatac ha obert la porta a un minut i mig de frenesí. El xut del tanca portuguès ha entrat a porteria (30’) després de topar en el travesser. Fits ha replicat en una ràpida transició (31’), però el Barça ha tornat a prendre la iniciativa (2-3) en un xut de Pito (31’) en una acció pràcticament calcada a la de Coelho. Un minut i mig d’autèntica bogeria. La voracitat ofensiva s’ha aturat. A 3:50 pel final, l’equip madrileny se l’ha jugat amb el porter jugador. El Barça ha resistit i Adolfo, el millor defensor, ha recuperat una pilota per signar la sentència a 4 segons pel desenllaç.