Més esport

SURF DE NEU

Jordi Hereu: «Demostrarem que podem estar preparats»

L'alcalde de Barcelona vincula l'organització del mundial a l'aspiració dels Jocs d'hivern

El campionat es disputarà entre la capital catalana i La Molina, del 15 al 22 de gener

Els Piri­neus cata­lans con­ti­nuen fent-se un nom en el mapa de les grans com­pe­ti­ci­ons inter­na­ci­o­nals dels esports de neu. L'estació de La Molina va orga­nit­zar el desem­bre del 2008 el gegant i l'eslàlom femení de la copa del món d'esquí alpí, un repte sense pre­ce­dents en aquesta ser­ra­lada, i d'aquí a poc més de trenta dies s'hi dis­pu­tarà el mun­dial de surf de neu, un altre fet històric. Ahir es va fer l'acte de pre­sen­tació d'un mun­dial que també tindrà com a esce­nari Bar­ce­lona, on s'hi farà la cerimònia d'inau­gu­ració i una de les sis espe­ci­a­li­tats de surf de neu, el big air, el pròxim 15 de gener al Palau Sant Jordi. «Demos­tra­rem al món la il·lusió, l'ambició, la capa­ci­tat orga­nit­za­tiva i de pre­pa­ració de Bar­ce­lona i els Piri­neus per aco­llir per pri­mera vegada un mun­dial i que podem estar pre­pa­rats per als Jocs Olímpics d'hivern», va des­ta­car l'alcalde de la capi­tal cata­lana, Jordi Hereu. «Enllaçarem la vocació inter­na­ci­o­nal de Bar­ce­lona amb la vocació i la capa­ci­tat dels Piri­neus. Demos­tra­rem que aquest pro­jecte és fac­ti­ble», va insis­tir Hereu en referència al repte olímpic del 2022.

Més de 400 espor­tis­tes.

El mun­dial de surf de neu aple­garà uns 450 espor­tis­tes de 40 països i es dis­pu­tarà entre el 15 i el 22 de gener. Edu­ardo Roldán, pre­si­dent de la Fede­ració Espa­nyola d'Esports d'Hivern (RFEDI), va recor­dar els diri­gents cata­lans –Ramon Car­re­ras i Lluís Roig, sense citar-los– que van tenir la visió d'apos­tar per aquesta cam­pi­o­nat en el congrés de la Fede­ració Inter­na­ci­o­nal d'Esquí (FIS) de Vila­moura, a Por­tu­gal. En aquest sen­tit, va res­sal­tar el currículum que estava bas­tint l'estació de La Molina en l'orga­nit­zació de grans esde­ve­ni­ments espor­tius. «La copa del món va ser un èxit cla­morós i va mar­car un abans i un després en els esports d'hivern a Cata­lu­nya i Espa­nya», va subrat­llar.

Joan Tor­res, pre­si­dent de Fer­ro­car­rils de la Gene­ra­li­tat de Cata­lu­nya –pro­pi­e­tari de La Molina– va qua­li­fi­car de total­ment encer­tada l'aposta per l'alta com­pe­tició que havien fet des d'aquesta estació de titu­la­ri­tat pública. Pere Alco­ber, dele­gat d'Esports de Bar­ce­lona, va expli­car alguns detalls del con­di­ci­o­na­ment que pati­ria el Palau Sant Jordi per mun­tar-hi la cerimònia d'inau­gu­ració i, tot seguit, les pro­ves clas­si­fi­catòries i les finals de big air, amb una rampa de 31 metres d'altura. «La capa­ci­tat del Sant Jordi es que­darà en 8.000 espec­ta­dors i la mateixa pista ser­virà com a pan­ta­lla», va comen­tar Alco­ber i va recor­dar la prova de la copa del món que ja es va orga­nit­zar el novem­bre de l'any pas­sat a l'Estadi Olímpic Lluís Com­panys.

El lle­gat del mun­dial.

Ramon Car­re­ras, pre­si­dent de la Fede­ració Cata­lana d'Esports d'Hivern, va des­ta­car que amb l'experiència adqui­rida en les últi­mes tem­po­ra­des s'havia creat un comitè orga­nit­za­dor «ple­na­ment capa­ci­tat». I va afe­gir: «Els espe­ci­a­lis­tes de surf de neu van començar amb unes ins­tal·laci­ons i uns pres­su­pos­tos molt jus­tets i després d'aquest mun­dial els que­darà un gran lle­gat.» Lolo Ibern, direc­tor de política espor­tiva de la Secre­ta­ria Gene­ral de l'Esport, va des­ta­car que el mun­dial era «tot un repte de la poten­ci­a­li­tat i la pro­jecció del país». En l'acte també va inter­ve­nir Ángel Luis López, del Con­sell Supe­rior d'Esports (CSD), que va vati­ci­nar que el fet que hi hagi dues can­di­da­tu­res als Piri­neus per als Jocs del 2022 segur que rever­ti­ria en un futur més bri­llant per als espor­tis­tes de neu a l'Estat espa­nyol.

EL PROGRAMA

14 de gener
Barcelona
Entrenaments BA (big air) homes - Palau Sant Jordi
15 de gener
Barcelona
Cerimònia inaugural - Palau Sant Jordi
Barcelona
Classificatòries i Finals BA - Palau Sant Jordi
16 de gener
La Molina
Entrenaments HP (half pipe), SBX (snowboard cross)
17 de gener
La Molina
Classificatòria SBX (snowboard cross). Homes i dones
18 de gener
La Molina
Final SBX. Homes i dones
19 de gener
La Molina
Final PGS (paral·lel gegant). Homes i dones
La Molina
Classificatòria HP (half pipe). Homes i dones
20 de gener
La Molina
Final HP. Homes i dones
21 de gener
La Molina
Final PSL (paral·lel eslàlom). Homes i dones
La Molina
Classificatòria SBS (slopestyle)
22 de gener
La Molina
Final SBS. Homes i dones
Alp
Cerimònia de cloenda dels mundials al poliesportiu d'Alp

L'«slopestyle», en el punt de mira

El mundial de surf de neu constarà de les cinc disciplines habituals –el big air, el half pipe, l'snowboard cross, el paral·lel gegant i el paral·lel eslàlom–, i una sisena que s'inclourà per primer cop en el programa, l'slopestyle. Es tracta d'una prova de freestyle en la qual el surfista ha de realitzar diversos exercicis a l'aire, així com sobre calaixos, baranes o qualsevol altre tipus de mòdul en el qual la creativitat del rider hi posarà la resta. A diferència de les proves de velocitat aquí són els jutges els que puntuen l'estil i la dificultat de l'execució. «És una especialitat molt animada i divertida i estarà sota l'atenta mirada dels dirigents de la FIS perquè es vol incloure en el programa olímpic dels Jocs de Sotxi 2014. O sigui, que La Molina i Catalunya també hi contribuiran amb el seu esforç», va explicar Eduardo Roldán, president de la federació espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)