Voleibol

VOLEIBOL

SUPERLLIGA MASCULINA

El premi és el campió de copa

El SPiSP inicia a casa els quarts contra el CAI Terol, que arriba amb un pa sota el braç

Els tarragonins ja han fet prou arribant fins aquí i lluitaran sense cap mena d'obligació

Alberto Toribio
TÈCNIC DEL SPiSP
«El CAI Terol és un equip amb un gran potencial d'atac. Nosaltres hem de marcar. Ja ens va passar a la pista del Barça en la darrera jornada de la lliga regular, quan no ens hi jugàvem res. Haver arribat fins aquí és un premi però hem de sortir a intentar guanyar el partit i mantenir la tensió»

No cal ser gaire espavilat per entendre que avui el SPiSP ho té molt magre contra el CAI Terol, un equip que podria multiplicar perfectament per sis o per set el pressupost dels tarragonins, en el primer partit dels quarts de final de la superlliga previstos al millor de tres. El segon partit de la sèrie es jugarà el dissabte següent a Terol i si fos necessari un tercer, que ja seria tota una gesta dels cooperativistes, es disputaria l'endemà mateix també a Terol. Els aragonesos aterren a Tarragona amb un pa sota el braç després d'haver guanyat la copa i duen també al sarró la confiança que els confereix haver derrotat sense cap problema els tarragonins en els dos enfrontaments de la fase regular (0-3 i 3-0). El Sant Pere i Sant Pau, per la seva banda, es planteja l'eliminatòria com un gran premi després d'haver obtingut la permanència amb brillantor en una temporada molt complicada. Això sí, el tècnic Alberto Toribio ha deixat molt clar que l'equip ha de mantenir la tensió i lluitar per un gran repte, perquè ha quedat demostrar que el grup abaixa molt el seu rendiment quan es relaxa. Contra un atac tan variat com el del CAI Terol, serà imprescindible fer mal amb el servei per evitar que el rival construeixi el joc amb facilitat.

El CAI Terol va haver d'afrontar tres partits en quatre dies entre dijous i dissabte passats en la copa, però ha tingut prou temps per recuperar-se a pesar de les celebracions, tot i que és evident que els tarragonins, que no van disputar la copa, arriben menys desgastats. Toribio recupera per al partit d'avui el receptor José Antonio Salinas, que va ser baixa en el tram final de la fase regular per un trencament fibril·lar en un bessó.

Al CAI Terol, tots els jugadors importants són internacionals. De la selecció espanyola actual o d'èpoques anteriors hi ha el col·locador Guille Hernán, els centrals Julián García Torres, Abel Bernal i José Javier Subiela i el receptor Luis Pedro Suela. L'oposat José Miguel Cáceres, altíssim i en una estat de forma excel·lent, i el receptor Víctor Batista, que en la final de copa va anotar 25 punts, són dos dels gran baluards del voleibol dominicà. El lliure és l'argentí Martín Efrón. A la recambra, el tècnic Òscar Novillo té el receptor argentí Nicolás Oroz, al receptor veneçolà Andy Rojas, un dels millors en aquesta posició els últims anys amb la seva selecció, i a l'oposat colombià Humberto Machacón.

Tot un exèrcit, vaja, que lluitarà contra els rebels jugadors tarragonins, un equip fet a corre-cuita, amb pedaços d'aquí i d'allà, i que va haver de fer tres intents per portar un central perquè els dos primers van fugir esperitats. Quant a internacionals a les files tarragonines, Iñaki Bescós, el lliure, ha estat cridat amb la selecció espanyola absoluta i Carles Mora ha jugat amb el segon equip. L'argentí Christin Imhof, la gran troballa dels tarragonins aquesta temporada i que s'ha erigit en un dels millors oposats de tota la superlliga, va ser internacional sub-23 amb l'Argentina.

LA JORNADA

1/4 de final. 1r partit
SPiSP - CAI Terol
18.30 h
Vecindario - Unicaja
18.00 h
Cajasol - Barça
18.00 h
Palma - Sòria
18.00 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)