Rugbi

La Santboiana fa 90 anys amb una ambició renovada

Arriben reforços. L'equip, que aquesta setmana ha començat els entrenaments, ha incorporat sis jugadors i l'entrenador Allan Williams per fer un salt de qualitat

La Unió Esportiva Santboiana ha arribat als 90 anys amb una salut de ferro –“ferro” és, precisament, el crit de guerra del club– i amb l'ambició per bandera en el terreny esportiu. Després de patir l'última temporada el que no està escrit per salvar la categoria gràcies a una victòria agònica contra el Cajasol al Baldiri Aleu, el club s'ha reforçat amb diligència per evitar que es torni a repetir una situació com aquella. El partit contra els sevillans, en tot cas, serà recordat durant molts anys perquè mai s'havia vist un ambient tan fervorós al Baldiri Aleu.

El nou entrenador de l'equip és el neozelandès Lewis Williams, que no arribarà sol a Sant Boi. L'acompanyaran els seus compatriotes Isaac Thompson i James Olivier, jugadors amb experiència internacional que han de ser decisius a l'hora de solidificar el bloc català.

La resta d'incorporacions són Ryan Lerroux, màxim anotador de la divisió d'honor l'any passat en les files de l'equip campió (la Vila Joiosa); Craig Lyons, procedent també de la Vila i amb llarga experiència en la divisió d'honor; Mario Sagario, un internacional uruguaià de gran presència física, i Joan Severino, internacional portuguès que va jugar la copa del món del 2007. També es confia en la recuperació del jove mig de melé internacional del planter, Marc Puigvert, que es va perdre gairebé tota la temporada per problemes a l'esquena. El club també ha confirmat la continuïtat de l'arrière xilè Pablo Llorens, jugador clau la temporada passada, sobretot en el recordat partit d'infart contra el Cajasol.

L'arribada d'aquests jugadors permetrà als catalans, que han figurat sempre en la màxima categoria del rugbi estatal, ampliar la seva competitivitat i mirar de tornar a lluitar per un títol que no guanyen des del 2006.

La Santboiana també lluita, mediàticament, per fer-se valer al nostre país veient l'auge que ha tingut aquests últims anys a casa nostra la USAP –el club de referència del catalanisme a la Catalunya Nord–. De fet dos dels jugadors més prometedors del club van marxar al filial de l'equip de Perpinyà sense cap compensació.

El president del club del Baix Llobregat, Toni Gabarró, viu amb expectació l'inici de la nova temporada: “La voluntat de mantenir l'esperit amateur del club és irrenunciable, però aquests jugadors nous que vénen a ajudar-nos ens permetran tenir un equip més contrastat per fer un salt de qualitat.”

Mentre el primer equip comença ja els entrenaments, la directiva estudia la programació especial per celebrar els 90 anys de vida del club degà del país. “Tenim pensat jugar contra un rival de nivell internacional el 10 de setembre; serà un matx que obrirà tots els actes de celebració de l'aniversari”, avança el president.

L'equip jugarà el primer partit de preparació a Tarragona contra un equip francès de segona categoria. El primer partit de lliga el jugaran diumenge 18 de setembre a Valladolid. Com en l'última temporada el club manté l'empresa automobilística Seat com a patrocinador principal.

LA CELEBRACIÓ

El 10 de setembre es jugarà un partit per commemorar l'aniversari

LA LLIGA

L

Ryan Lerroux, la joia de la corona

La Santboiana s'ha endut aquest estiu l'autèntica joia de la lliga estatal. Es tracta del sud-africà Ryan Lerroux, que les tres últimes temporades ha estat el màxim anotador de marques del campionat. Amb la Vila Joiosa, equip que va liderar fins a la consecució del seu primer títol, va arribar a notar fins a 17 marques. El sud-africà pot jugar en diverses posicions de la línia de tres quarts, tant al centre com a les ales. La seva principal arma és la velocitat a l'hora d'encarar els defenses rivals amb la pilota a la mà. Aquesta temporada, a més, ja no ocuparà plaça d'estranger.

El 4 de juliol, festa nacional a Sant Boi

Amb la fundació de la Santboiana també va néixer el rugbi a Catalunya. El club va sorgir gràcies a l'entusiasme de Baldiri Aleu, que havia conegut aquest esport a França. Després que ell i uns amics seus assistissin a un partit amistós entre el Narbona i la USAP jugat al camp del RCD Espanyol el juny del 1921 van decidir fundar el club. L'acta fundacional es va signar uns dies després, el 4 de juliol de 1921. Després, la popularitat del rugbi es va anar escampant ràpidament per la zona de Barcelona i això va propiciar el naixement d'altres equips com ara el CNBarcelona i el CE Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)