Hoquei sobre herba

L'eficàcia alemanya s'imposa en la segona part

Hoquei sobre herba. La derrota contra l'amfitrió de l'europeu (1-3) obliga el combinat espanyol a superar Bèlgica per accedir a les semifinals

Alemanya, vigent campiona olímpica i subcampiona mundial i europea, va ser un rival massa poderós per al combinat espanyol masculí d'hoquei sobre herba, que va caure per 1-3 en el seu segon matx de la fase de grups de l'europeu de Mönchengladbach. Una derrota que obliga l'equip dirigit pel tècnic Dani Martín, amb15 jugadors catalans, a guanyar demà (20.00 h) Bèlgica per accedir a les semifinals i classificar-se per als Jocs de Londres. No serà fàcil, tenint en compte que ahir els belgues van golejar Rússia per 7-1 i en fan prou amb un empat per acabar segons del grup A. Tot i això, Martín és optimista: “Tenim jugadors experimentats per guanyar finals com la de dimecres.”

Després d'una primera part equilibrada, en què cap dels dos equips no va disposar d'ocasions clares per obrir el marcador, l'inici de la segona va ser perjudicial per al combinat espanyol, que va encaixar dos gols molt seguits a càrrec de Christopher Wesley (42') i Thilo Stralkowski (49'). L'efectivitat alemanya, juntament amb l'encert del seu porter Max Weinhold, va acabar de desactivar tot intent de remuntada dels de Martín, que encaixarien el tercer gol en el minut 66, signat per Florian Suchs. Tot i això, a un minut del final del matx, Edi Tubau va aconseguir reduir distàncies establint el definitiu 1-3 amb un bonic tir de revés.

Torn per a les noies.

Les jugadores dirigides per Salva Indurain –nou són catalanes– prenen el relleu avui (17.00 h) amb tot a favor per certificar el primer lloc del seu grup. Després de sorprendre la totpoderosa Holanda –defensora del títol– en l'últim duel (1-0), ara es topen amb un rival més accessible, l'Azerbaidjan.

La selecció catalana juga l'europeu Special

Dos equips de la selecció catalana de special hockey disputaran avui i demà el memorial Walter Mayer per a jugadors amb discapacitat intel·lectual. Es tracta d'un campionat d'Europa paral·lel a l'absolut masculí i femení que s'està jugant a Mönchengladbach. A part del dos equips catalans hi haurà 12 conjunts més, 6 d'Alemanya, 4 d'Holanda i 2 seleccions d'Itàlia. Avui al matí i a la tarda es disputarà tota la fase de grups –n'hi ha dos–, i demà al matí es jugaran els partits de creuament i les semifinals. Els partits duren 15 minuts i es disputen en camps més petits. La final es jugarà a l'estadi principal, el Warsteiner Hockey Park, just després del partit entre Alemanya i Rússia de l'europeu masculí.