Hoquei sobre herba

Ni final ni bitllet per als Jocs

Hoquei sobre herba. La selecció espanyola femenina cedeix al domini d'Alemanya (2-1) en les semifinals i no podrà lluitar pel títol de l'europeu i es queda sense plaça per als Jocs de l'estiu vinent, que s'haurà de guanyar en el preolímpic

ALEMANYA2

ESPANYA1

La selecció espanyola femenina va caure contra l'equip amfitrió, Alemanya, i es va quedar fora de la final de l'europeu i de l'accés directe als Jocs de l'estiu vinent. Un premi reservat només per als dos finalistes, que seran les alemanyes i les holandeses (vencedores d'Anglaterra en la primera semifinal, per 2-0). Una final previsible, per potencial, que Espanya, però, va vendre molt cara, sobretot per la capacitat de sofriment que va demostrar ahir, en què es va sobreposar al domini d'Alemanya i va ser capaç d'empatar abans del descans (1-1). Un gol de Beatriz Pérez, després d'una jugada de fe per la banda de Glòria Comerma, va igualar el de Hoffman, en el minut 19.

En la segona part, però, el control teutó persistia, però la gran actuació de la porter López de Eguilaz, va evitar el gol en diverses ocasions i va propiciar que Espanya, més al contraatac que en jugades de creació, encara tingués alguna oportunitat. Finalment, però, Keller, al minut 62, va tornar a avançar Alemanya i va posar contra les cordes el bloc de Salva Indurain, que a pesar de la precipitació va tenir l'empat en una gran ocasió de Maldà, màxima golejadora del combinat (amb 3 gols), quan faltava poc per al xiulet final. La derrota, a més de l'eliminació, condemna l'equip a jugar el preolímpic de l'any que ve per assolir plaça per als Jocs.

ESPANYA: López de Eguilaz, Menéndez, Ybarra, Bonastre, Prat, Sílvia Muñoz, Malda, Pilar Sánchez, Flores, Piñeiro i Comerma –equip inicial–; Riera, Beatriz Pérez, Oliva, Petchame i Dabanch. ALEMANYA: Reynolds, Mandy Haase, Keller, Schütze, Rinne, Plass, Beermann, Stöckel, Müller-Wieland, Müller i Karwatzky –equip inicial–; Adersch, Hoffmann, Lydia Kaase, teschke i Hasselmann. GOLS: 0-1 (10') Hoffmann. 1-1 (19') Beatriz Pérez. 1-2 (62') Keller. ÀRBITRES: Rampone i Phillipps.