Hoquei sobre herba

El preolímpic fa variar una lliga en què l'Atlètic és favorit

Hoquei sobre herba. La selecció espanyola no va fer els deures en l'europeu i s'ha reajustat la divisió d'honor, que comença demà, perquè pugui buscar la classificació per als Jocs de Londres

La divisió d'honor masculina que comença demà ha variat la seva estructura per culpa del preolímpic que la selecció espanyola haurà de disputar al mes de març per guanyar-se un lloc en els Jocs de Londres 2012. Espanya no va fer els deures en l'europeu, i tant els nois –sisens– com les noies –quartes– hauran de buscar la classificació en aquest altre torneig. Això ha fet variar les dates i el format habitual de la lliga i se n'ha buscat un en què es deixi lloc per als compromisos de la selecció espanyola.

La divisió d'honor tindrà dues fases. La primera es jugarà a partir de demà i acabarà el 20 de novembre. Es disputaran onze partits que es corresponen amb la primera volta de la lliga establerta. Després, la selecció espanyola jugarà la Champions Trophy a Nova Zelanda del 3 a l'11 de desembre, i es dedicarà a preparar el preolímpic, que es jugarà a final del mes de març en una seu per determinar.

La divisió d'honor es reprendrà al mes d'abril, i s'hi jugarà la segona fase en dos grups de sis equips. Els sis millors de la primera lluitaran pel títol i els sis últims, per no baixar. Del 15 d'abril al 13 de maig es disputaran cinc partits en cada grup. Es jugarà al camp del que hagi estat visitant en la primera fase i comptaran els resultats dels equips que hagin coincidit en la primera fase. No hi haurà play-off i el campió serà el primer del grup del títol, i baixaran els dos últims del de descens.

Volen organitzar el preolímpic.

La federació espanyola ha demanat l'organització del preolímpic masculí i femení per a Londres 2012. La federació internacional havia concedit les tres seus a Bèlgica, l'Índia i el Japó, però la classificació directa de la selecció belga masculina en l'europeu farà que n'esculli una altra. També l'Índia podria quedar-ne fora, ja que té problemes interns en la seva federació i la FIH ja li ha retirat l'organització del trofeu de campions.

El retorn de Santi Freixa reforça el campió

L'Atlètic de Terrassa és el gran favorit al títol de la divisió d'honor, i com en les darreres temporades tindrà com a màxims rivals el Club de Campo de Madrid, el RC Polo i l'Egara. El retorn de Santi Freixa de la lliga holandesa ha reforçat el campió, que també ha recuperat a Marc Sallés i presenta una de les millors plantilles dels darrers anys, segons el seu tècnic, Roger Pallarols. L'objectiu és revalidar el títol i mantenir una hegemonia que l'ha portar a guanyar set de les últimes vuit lligues. El RC Polo tornarà a lluitar pel títol, i aquest cop vol millorar la tercera plaça dels últims anys. La seva gran incorporació és David Alegre, que torna de la lliga holandesa, mentre que la baixa destacada és Pau Quemada, que marxa a la lliga belga. L'Egara també vol estar entre el grup de favorits i millorar la quarta posició que va aconseguir l'any passat. Destaquen les incorporacions de Fran Dinarés, Jordi Clapés i Pere Arch, que els últims anys han jugat fora. Els altres dos equips catalans en la màxima categoria tenen l'objectiu de mantenir-se. El CD Terrassa buscarà aconseguir la permanència amb tranquil·litat, mentre que el FC Barcelona sap que ho tindrà molt complicat. Els blaugrana han retornat a la màxima categoria després d'un any d'absència, però han tingut moltes baixes, i tot l'equip titular que va guanyar la divisió d'honor B i va pujar no hi és.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)