Hoquei sobre herba

El peatge preolímpic de les seleccions espanyoles

Hoquei sobre herba. L'equip femení buscarà el bitllet per a Londres a Bèlgica i el masculí al Japó, tots dos parteixen com a màxims favorits dels seus grups

Espanya (cinc medalles olímpiques) haurà de recórrer al preolímpic per ampliar el medaller en els Jocs de Londres. Les dues seleccions hauran de desplaçar-se per obtenir el seu objectiu, ja que la federació internacional va desestimar la candidatura de València.

L'equip femení de Salva Indurain s'intentarà embutxacar el bitllet a Beerschot (Bèlgica), en un preolímpic en el qual parteix com a màxim favorit. Els rivals principals, a priori, seran Irlanda (14a del món) i Bèlgica, l'amfitriona. Rússia, França i Mèxic completen el grup.

La delegació que encapçala Dani Martín, en canvi, haurà d'afrontar un desplaçament més distant per cercar el passaport que els permeti defensar o millorar la medalla de plata que van assolir a Pequín (2008). L'equip masculí jugarà el torneig a la localitat japonesa de Kakamigahara entre el 25 d'abril i el 6 de maig. També parteix com a cap de sèrie –és la quarta millor selecció del món– i els equips que li podrien aigualir el somni olímpic són el Japó i la Xina. Àustria, la República Txeca i Cuba completen el grup. El segon entrenador, Roger Pallarols, eludeix la condició de favorits: “En l'europeu no vam fer una bona actuació i ara no podem pensar que el preolímpic serà un tràmit. La Xina i el Japó seran rivals complicats.”

El seleccionador Martín tindrà l'opció de rodar el bloc en el Champions Trophy de Nova Zelanda a principi de desembre. Aquest torneig ha de representar foc nou per a una selecció que s'ha marcat el propòsit d'iniciar una nova etapa. La setmana passada es va conèixer la llista dels divuit convocats, la majoria catalans, que es desplaçaran a Auckland. L'única novetat respecte a l'europeu és la convocatòria de Joan Carles Ballbé (Atlètic Terrassa). La resta són Fàbregas, David Alegre, Terraza (Polo), Sallés, Delàs, Oliva, Freixa, Enrique (Atlètic), Cortés i Amat (Egara), Pérez, Tubau Fernández i Trenchs (Campo) i Quemada (Leuven) i Ramon Alegre (Kampong).

El curiós cas de Sud-àfrica pot beneficar els de Martín

La selecció espanyola masculina es podria estalviar el peatge preolímpic gràcies a l'exigència del comitè olímpic sud-africà.

Sud-àfrica es va guanyar el dret a competir en els Jocs, ja que va ser campiona continental en les dues categories. Tanmateix, el comitè olímpic del país els ha recomanat que calibrin el nivell per por de fer el ridícul a Londres. L'equip femení haurà de jugar el preolímpic i l'Argentina ocuparà la seva plaça. En canvi, al conjunt masculí se li ha posat el repte de quedar finalista en el Champions Challenge. Si no ho aconsegueix haurà de participar en el preolímpic i Espanya tindria el bitllet assegurat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)