Rugbi

Sant Boi, als peus de Thompson

Rugbi. L'obertura neozelandès lidera un equip que ja s'ha convertit en el gran favorit al títol

La Santboiana ha encadenat set victòries seguides i lidera amb una autoritat desconeguda els últims anys la divisió d'honor. Per no anar més lluny, l'equip es va salvar la temporada passada gràcies a una soferta victòria en la jornada final contra el Cajasol. Una de les raons que expliquen el canvi és el retorn d'Isaac Thompson, un neozelandès que no és all black però que juga com si ho fos.

El mig d'obertura (24 anys) no tan sols s'ha convertit en el màxim anotador del campionat (128 punts en vuit partits), sinó que ha exhibit una eficàcia letal en els xuts a pals (24 transformacions i 20 cops de càstig) que ha servit per desequilibrar els partits més complicats. L'estadística de Thompson en els xuts a pals no té res a envejar a la del seu ídol Dan Carter, ja que supera el 85% d'encert. El jugador ha sabut, a més dirigir el joc d'atac del 15 català amb gran solvència i ha traspassat quatre vegades la línia de marca. En els últims partits tots els rivals s'han vist incapaços de frenar-lo.

Tot i que Thompson ja va jugar a Sant Boi fa dues temporades el seu creixement com a jugador és evident. L'entrenador, Lewis Williams li ha donat les claus de l'equip perquè faci i desfaci. Thompson mou la pilota d'un costat cap a l'altre amb una facilitat esbalaïdora.

Thompson va jugar l'última temporada al seu país als Manawutu Turbos al costat d'Aaron Cruden, titular amb el número 10 (poca broma) en alguns partits decisius de la copa del món amb els All Blacks. Només una lesió li va impedir jugar la gran final. Estar al costat d'un dels millors jugadors del món en la seva posició han multiplicat la seva progressió. Els de Sant Boi disposen, a més, de dos jugadors de moment imparables aquest any, el sud-africà Le Roux i el neozelandès Oliver.

128
punts
són els que ha anotat del total de 276 de l'equip català en 8 partits.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)