Voleibol

IBAN PÉREZ

JUGADOR INTERNACIONAL DE VOLEIBOL

“Anar als Jocs de Londres seria una passada”

El jugador català s'ha convertit en la principal figura del voleibol estatal

Lamenta que la crisi s'acarnissi amb aquest esport, sobretot a Catalunya

Iban Pérez (27 anys, Barcelona) és un esportista poc reconegut a casa nostra, però des de fa un parell de temporades és considerat el millor jugador estatal. El 2007 va ser campió d'Europa i diumenge va liderar l'equip en un duríssim partit a Eslovàquia. Allà ell i els seus companys van fer el primer pas per fer realitat el seu somni olímpic. Pérez es va formar a la Residència Blume però no ha pogut jugar mai en un equip català de primera línia.

En el preolímpic de la setmana passada va tornar a demostrar que és el vertader referent del combinat estatal?

Som un equip bastant nou i jo sóc un dels jugadors amb més experiència, i això es nota a l'hora de jugar perquè tots em busquen una mica.

Però en la final contra Eslovàquia va fer tot un recital (27 punts)?

La posició en què jugo (oposat) també facilita que sigui el màxim anotador. A més, aquell dia em van sortir les coses bé.

Heu superat un obstacle, però el camí cap als Jocs encara és dur?

Al maig ens espera a Bulgària el torneig definitiu. No sabem els rivals, però seran seleccions com Polònia, Sèrbia, la mateixa Bulgària, amb un nivell esplèndid.

Però és un objectiu factible?

Tots toquem de peus a terra i sabem que és molt complicat. Si ens surt tot perfecte, podríem classificar-nos, però haurem de fer un torneig espectacular. En tot cas, els jugadors que tenim som capaços de fer-ho.

Anar als Jocs seria el colofó a la seva trajectòria?

Seria una passada [riu]. Pensa que l'últim cop que Espanya hi va anar va ser a Sidney, l'any 2000.

El 2007 vau ser campions d'Europa a Rússia però el voleibol no arrela. En tens alguna explicació?

Si ho sabés, rai. Potser s'hauria d'haver aprofitat aquell moment per fer alguna campanya. Tots plegats ens hem convençut que som un esport minoritari i així és molt difícil sortir-se'n. Després, a més, va venir la crisi i molts equips ho han acabat pagant. A Catalunya o a Espanya si hi ha una empresa que vol posar diners en un equip no sol pensar en el voleibol, pensa en altres esports.

Com s'entén que la meitat de la selecció espanyola estigui formada per catalans i que no tinguem cap equip a la superlliga?

Les coses van així. Si no hi ha diners, no hi ha lliga. És una llàstima. El Barça i el Tarragona es troben a faltar.

Els joves aquí no tenen referència?

Quan jo vaig començar a la Blume sabia que podia anar a algun d'aquests equips, però no va poder ser i, de fet, no he jugat mai en cap equip català de nivell. Sempre he estat fora.

Has estat professional a Itàlia, és realment el país on aquest esport és més rellevant?

Itàlia i també Rússia, Polònia i França. En tot cas, tothom està notant la crisi. Hi ha menys diners a tot arreu. A la nostra lliga som conscients que es tracta d'un campionat amateur. Els jugadors podem guanyar diners, però no és res si ho comparem amb el futbol o el bàsquet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)