Un festival de gols per tancar la primera fase

Hoquei sobre herba. L'equip estatal es desfà amb comoditat de Gran Bretanya i demà enceta la segona fase de la Champions Trophy

ESPANYA 8

G. BRETANYA 1

La selecció masculina d'hoquei sobre herba va segellar el seu pas a la segona fase de grups de la Champions Trophy després de tancar amb golejada la primera fase contra Gran Bretanya. Una superioritat, però, que es va manifestar paradoxalment després d'un gol britànic que va obrir el partit. L'equip espanyol, amb àmplia majoria catalana, va respondre de manera immediata, amb dos gols en poc més d'un minut que van fer capgirar el marcador i van elevar Espanya, que encara va augmentar la distància abans del descans (4-1). En la segona, la sortida fulgurant dels anglesos en la recerca d'una remuntada impossible, el bloc estatal va trobar la sentència en el contraatac. En els últims minuts, amb un rival rendit, Freixa, Tibau i Oliva van segellar la golejada. En la segona fase, Espanya parteix amb la derrota contra l'Austràlia, l'equip que l'acompanya en el grup pel títol que completen els dos primers de l'altre grup, Holanda i Nova Zelanda. Seran els dos últims rivals (el primer, demà el conjunt local) del combinat estatal en la recerca d'un dels dos primers llocs que donen accés a la final.

ESPANYA: Cortés, Terraza, Enrique, J. Fernández, R. Alegre, A. Fàbregas, Delás, D. Alegre, Freixa, Tibau i Dabanch –equip inicial–; Quemada, Casasayas, Ballbé, Pérez-Pla i Oliva. GRAN BRETANYA: Pinner, Kirkham, Martín, R. Mantell, A. Jackson, Middleton, Hawes, Dixon, Tindall, Mackay i Lewers –equip inicial–; Pearn, Forbes, S. Mantell, Moore i Gleghorne. GOLS: 0-1 (23') Middleton. 1-1 (24') Tibau. 2-1 (25') Quemada. 3-1 (29') Freixa. 4-1 (31') Dabanch. 5-1 (44') J. Fernández. 6-1 (66') Freixa. 7-1 (67') Tibau. 8-1 (70) Oliva. ÀRBITRE: Lae (Cor) i Oca (Arg).